4.4.24

Εμπλοκή της ΕΥΠ στην Ανάκριση του Ιρανού που …Συνελήφθη για τη φωτιά στον Υμηττό

Τις σχέσεις του Ιρανού  ο οποίος συνελήφθη για την πρόκληση πυρκαγιάς στον Υμηττό το βράδυ της Παρασκευής, με εξτρεμιστικές οργανώσεις ή μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών διερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή οι αστυνομικοί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο νεαρός αλλοδαπός φέρεται να είχε απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές λίγα 24ωρα νωρίτερα, όταν εντοπίστηκε έξω από στρατόπεδο της Αττικής με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι.

Η στάση του Ιρανού προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή τις Αρχές, οι οποίες, πλέον, δεν αποκλείουν ο άνθρωπος αυτός να έχει σχέση με μυστικές υπηρεσίες ή να δρα υπό τις εντολές τρίτων προσώπων, οπότε την υπόθεσή του έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της ΕΥΠ.

Το κινητό τηλέφωνό του έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ γίνεται πλήρης χαρτογράφηση των κινήσεών του από τη στιγμή που βρέθηκε στη χώρα μας, καθώς και των ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή.

Αν και ο ίδιος φέρεται να έχει πει στους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς πως δεν έχει σχέση με την πυρκαγιά, έχουν προκύψει στοιχεία που τον τοποθετούν στον Υμηττό.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και η κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για σοβαρή περίπτωση.