6.4.24

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ (Νο. 153) - 4 Απριλίου 2024





Steve Kirimlis



Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας ,



Σας γράφω γιατί μόλις άκουσα μερικά νέα που ελπίζω να σας ενδιαφέρουν. Δεν είμαι σίγουρος εάν τα έβαλα σε κάποια κανονική σειρά,

αλλά θα καταλάβετε το νόημα που προσπαθούν να μας περάσουν….



ΤΟΥΡΚΙΑ

Mάθαμε από τους Τούρκους , ότι οι Αμερικανοί καλούν τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαϊου, για μία συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάϊντεν!... Για εμένα δεν ήταν έκπληξη , αλλά πιστεύω ότι ήταν για πολλούς!...Εγώ πιστεύω ότι ήταν μέρος της συμφωνίας Τούρκων -Αμερικανών για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Για να δούμε όμως πως μπορούμε να δικαιολογήσουμε μία τέτοια αναγνώριση και διαφήμιση ενός πολιτικού ηγέτη που δεν γνωρίζουμε εάν είναι φίλος ή εχθρός , τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζουμε ότι έχει κάνει ο Τούρκος πρόεδρος για να αξίζει μία τέτοια αναγνώριση!…..

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν μέχρι πρότινος, έβριζε και έφτυνε τους Αμερικάνους, και μάλιστα τον ίδιο τον πρόεδρο…,παραβίασε τους νόμους CAATSA για αγορές ξένων οπλικών συστημάτων που ψήφισε το Κογκρέσο, έκανε εισβολή σε εδάφη που ήταν υπό Αμερικανική προστασία, βομβάρδισε Αμερικανικές βάσεις και τραυμάτισε Αμερικανούς στρατιώτες, παραβίασε τις Αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, κατηγόρησε και έβρισε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, υποστηρίζει και κάνει εμπόριο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τους Ισλαμιστές αδελφούς Μουσουλμάνους, στέλνει όπλα και χρηματοδοτεί το ΙΣΙΣ , κλέβει τα πετρέλαια της Λιβύης, και του Βόρειου Ιράκ , αρνήθηκε να εγκρίνει την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ για πάνω από ένα χρόνο με αποτέλεσμα η Ουκρανία να χάσει πολλά εδάφη και στρατό και τελικά ίσως και τον πόλεμο,….έδωσε όπλα στο Αζερμπαϊτζάν δημιούργησε καταστάσεις και άρχισε έναν πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αγοράσει Ρωσικά και Κινέζικα αεροπλάνα, όπως και τα Eurofighters, έστειλε ντρόουνς στην Ρωσία αλλά και στην Ουκρανία και έκανε τεράστια κέρδη….έχει αλλάξει εκλογικά αποτελέσματα και έχει κλέψει παράνομες θέσεις στις τελευταίες Εθνικές εκλογές…έχει δωροδοκήσει Αμερικανούς πολιτικούς όπως τον δήμαρχο της Ν. Υόρκης Έρικ Άνταμς , Στρατηγούς και πολιτικούς στην Κυβέρνηση Τράμπ…..έχει συλλάβει και έκλεισε στις φυλακές χιλιάδες δημοσιογράφους και στρατιωτικούς με διάφορα ψευδή προσχήματα….και πολλά άλλα…

Βέβαια αυτά που δεν γνωρίζουμε, είναι ακόμη περισσότερα, αλλά όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση Μπάϊντεν και το «βαθύ κράτος» της Αμερικής αποφάσισαν να τα συγχωρέσουν και να ανταμείψουν τον παγκόσμιο ταραξία Ερντογάν, γιατί αυτός αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο «μαντρί» και να ξοδέψει πολλά χρήματα για όπλα, αεροπλάνα F-16, Ρουκέτες, ανταλλακτικά, και φυσικά υποσχέσεις για μελλοντικές πωλήσεις των αεροπλάνων F-35 που ήταν τελικά και είναι ο απώτερος σκοπός του Ερντογάν….Και φυσικά η Τουρκία να μην πάει με την Κίνα!!,,,,Είναι κάτι που δεν καταλάβατε???....



Βέβαια εγώ σας το είχα γράψει πριν 4 χρόνια, ότι ο Ερντογάν μάλλον δούλευε για την Αμερική, και ίσως να ήταν ο καλύτερος πωλητής όπλων που είχαν ποτέ οι Αμερικάνοι…..με την αδιαλλαξία του και την τρέλα του, και με την δικαιολογία της «Γαλάζιας Πατρίδας» έχει αρπάξει πολλά εδάφη από Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κύπρο, Αρμενία και Ελλάδα(ΑΟΖ), οι Αμερικάνοι πούλησαν πάνω από 45 δισεκατομμύρια δολάρια όπλα κυρίως στην περιοχή επίδρασης του Ερντογάν!….Πέρισυ, οι πωλήσεις όπλων των Αμερικανών ξεπέρασαν τα $160 δισεκατομμύρια δολάρια , με μία αύξηση 49% για το έτος 2023!...και τώρα που ο κ. Εντογάν ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναπολιτευθεί, σίγουρα θα ήθελαν να τιμήσουν τον άνθρωπο(?) που εμπλούτισε τις Αμερικανικές Εταιρείες όπλων!!!



O πόλεμος στην Γάζα συνεχίζεται χωρίς καμία από τις Αραβικές Χώρες να διαμαρτύρονται και πολύ έντονα , εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο γιατί έχει εκλογές σε μερικούς μήνες και φυσιολογικό να θέλει την ψήφο του εδώ αραβικού κόσμου…βέβαια μόνο η Ρωσική προπαγάνδα και το τσιράκι του, o Ερντογάν, κάνουν ακριβώς το ίδιο!!!….Βασικά, βλέπω ότι οι Αραβικές Χώρες , εκτός από το Ιράν με τους Χούτι(αλήθεια τι έγιναν αυτοί??...) να έχουν εγκαταλείψει πλέον τους «απελευθερωτικούς αγώνες» των διαφόρων εξτρεμιστικών οργανώσεων και άρχισαν να επενδύουν τα χρήματα τους σε τεράστια εγχώρια αναπτυξιακά προγράμματα όπως το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κλπ., γιατί βλέπουν τον εγχώριο τουρισμό χλιδής, να είναι το μέλλον τους και προσδοκούν ότι θα ελκύσουν εκατομμύρια τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Ινδοκίνα, στο καινούργιο χερσαίο «δρόμο του Μεταξιού» που θέλουν να αναπτύξουν….Το ίδιο κάνει και η Σαουδική Αραβία με τα σχέδια μίας μελλοντικής πόλης μόλις 500 μέτρα φάρδος και 300 χιλιόμετρα μήκος, αρκετά μεγάλη να υποστηρίξει 250,000 κατοίκους με όλες τις ανέσεις τους με τρόφιμα, νερό και ενέργεια αποκλειστικά από ηλιακές Γεννήτριες…Βλέπετε, όλοι κατάλαβαν ότι το πετρέλαιο δεν έχει και πολύ καλό μέλλον!!!.



ΑΝΤΗΟΝΥ ΒLINKEN

Εχθές, σε μία συνέντευξη που έδωσε ο Αμερικανός ΥπΕξ Άντονυ Μπλίνκεν σε επίσκεψη του στην Γερμανία , μου έκανε μεγάλη έκπληξη η ανακοίνωση του ότι η Ουκρανία σύντομα θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ!!!!...Δεν γνωρίζω εάν αυτή η ανακοίνωση έγινε σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους εταίρους της συμμαχίας, αλλά αυτή η ανακοίνωση σημαίνει αυτόματα, ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία!!!..Χμμ....

Να και ένας άλλος λόγος, γιατί οι Αμερικάνοι κάλεσαν τον Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, για μία συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάϊντεν στον Λευκό Οίκο!!!

Το κουβάρι ξετυλίγεται σιγά-σιγά!!!



ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Όσο για εμάς εδώ….Δυστυχώς, το μόνο που ενδιέφερε τους Αμερικανούς όλα αυτά τα χρόνια, ήταν πως θα μπορέσουν να βάλουν όλα τα Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ, με το καλό ή με το «ζόρι»…πράγμα που το κατόρθωσαν με τα Σκόπια, Βουλγαρία και Αλβανία, με μεγάλο Εθνικό κόστος για εμάς και το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, αλλά αυτό τους συμφέρει και… το δικό μας κόστος λίγο τους ενδιαφέρει!...Τώρα, τα Βαλκάνια βράζουν πάλι και πρέπει να κάνουν κάτι… Οι Αμερικανοί, ήδη μας το έχουν πει πριν, αλλά και πάλι ξανά τώρα τελευταία, ότι η Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να γίνει μία διεθνής πόλη και μάλιστα η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όσο το δυνατόν γρηγορότερα τόσο το καλύτερο,( μας το έλεγε ο Νίμιτζ συχνά στις συναντήσεις μας που είχαμε στην Ν.Υ. πριν 6 χρόνια), και ότι θα φέρουν επενδύσεις για να σταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια, όπως Σκόπια, Αλβανία, Κόσσοβο, Βοσνία, Κροατία, κλπ. και ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές και υποχωρήσεις(ξανά) από Ελλάδα και Σερβία και ότι θα πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις εκ μέρους της Ελλάδας που, δυστυχώς, θα βλάψουν και την Κύπρο.!!!...και μας λένε, ότι δεν έχουν καθόλου καιρό για χάσιμο!…. και απαιτούν την άμεση αναγνώριση του Κράτους του Κοσσόβου από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Σερβία,(που αποκλείεται να το κάνει)!!!.....Ήδη σήμερα 4 Απριλίου, ο προκλητικότατος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι σε τηλεοπτική αναμέτρηση είπε ότι, «Η Χώρα μας θα παραμείνει μόνο Μακεδονία και δεν πρόκειται να αλλάξουμε» ….καταλάβατε κ. Μητσοτάκη και κα. Μπακογιάννη???...Ακόμη θέλετε να επικυρώσετε τα Μνημόνια των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή???...Πείτε επί τέλους ΟΧΙ στους Αμερικανούς και Γερμανούς, τώρα που μας έχουν ανάγκη, και διαλύστε αυτήν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών!!!...Επίσης ΟΧΙ στην Αμυντική συμφωνία της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!Δεν πρέπει να την υπογράψει η Ελλάδα!!!Εγώ νομίζω, ότι μόνο έτσι θα μάθει ο Έντυ Ράμα, αλλά και μόνο έτσι θα εξαντλήσει την τετραετία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλιώς …δεν είμαι καθόλου σίγουρος!!….



Οι «σύμμαχοι μας» Αμερικάνοι, μας λένε ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει άμεσα, οι επενδύσεις μπορεί να πάνε κάπου αλλού, όπως στα Σκόπια, Κόσσοβο, Αλβανία , κλπ…Αυτή είναι και η αιτία που τώρα τελευταία άρχισε να οργανώνεται το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στην Θεσσαλονίκη αλλά και αυτό στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και να μην ξεχνάμε την, χωρίς εξηγήσεις, θέση της κας. Μπακογιάννη, στο θέμα αναγνώρισης του Κοσσόβου!!!...μετά το φιάσκο προδοτικής αναγνώρισης της Βόρειας Μακεδονίας!!!

Αυτό εξηγεί κάπως και την «σιγή ιχθύος» συμπεριφορά των Αμερικάνων αλλά και των Γερμανών, στην υπόθεση του Φρέντυ Μπελέρη και την άδικη καταδίκη του και καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του από την Αλβανία, αλλά επίσης και την «χλιαρή» έως μηδενική, αντίδραση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη!!!

Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελευταία, έχει κάνει πολλούς λάθος χειρισμούς σε πολλά θέματα ιδίως στο θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και με την Αλβανία, σε σημείο που να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού, πολλών μελών του κόμματος της Ν. Δημοκρατίας αλλά και από την ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο στο θέμα των Τεμπών αλλά και στο διεφθαρμένο Δικαστικό Σύστημα!!!.

Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μαρινάκης, που, από ότι κατάλαβα, είναι μπλεγμένος και αυτός στην υπόθεση, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος για τον τρόπο που εξελίχθηκε η όλη υπόθεση και είναι πολύ θυμωμένος με τον κ. Μητσοτάκη….Προσωπικά, δεν θα μου έκανε έκπληξη εάν ο κ. Μαρινάκης και η παρέα του με Ολιγάρχες, θα κάνουν ότι μπορούν να υποχρεώσουν τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί !!….

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, που ξαφνικά βλέπουμε τον Κασσελάκη να εμφανίζεται καθημερινά σε διάφορα κανάλια και να λέει τις ανοησίες του και να διαλαλεί ότι είναι έτοιμος να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας και να κυβερνήσει και μάλιστα να τα λέει χωρίς ντροπή και φόβο…..φαίνεται ότι δεν έχει την διανοητικότητα να κρίνει, ή, τον έχουν εκπαιδεύσει καλά να λέει τέτοιες αερολογίες, ή, μάλλον και τα δύο!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ



Και κάτι πολύ σοβαρό!!...μετά από έναν χρόνο, εχθές ημέρα Δευτέρα, 2 Απριλίου, για πρώτη φορά ο πρόεδρος Μπάϊντεν είχε μία συνομιλία για μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά ( 1’,45’’) με τον πρόεδρο Τσι της Κίνας….Ο πρόεδρος Μπάϊντεν είπε ότι συζήτησαν όλα τα κύρια θέματα που αφορούν τις δύο Χώρες και ήταν πολύ ευχαριστημένος με την έκβαση της συνομιλίας!....Δεν ξέρω πόσο πραγματικά ευχαριστημένος ήταν, όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι Κινέζοι μας έστειλαν τον Κόβιτ-19 και είχαμε πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς, και επίσης έχουμε τουλάχιστον 100,000 νεκρούς κάθε χρόνο, από την χημική ουσία «φένταμυλ» που μας στέλνουν οι Κινέζοι.!!!....και όλα αυτά, χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα!!! Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Μπάϊντεν και ο κ. Τσί, θα συνεχίσουν να έχουν αυτήν την επικοινωνία για το καλό του Πλανήτη μας!!!



GRETCHEN WHITMER

Έχω ακούσει πολλά από ειδικούς και μη, και έχω πει και εγώ πολλά, για διάφορους πιθανούς πολιτικούς που ίσως να μπουν στην κούρσα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, σίγουρα όλοι τους άξιοι και με πολλά προσόντα, αλλά για κάποια παράξενη αιτία, το πρόσωπο που με εντυπωσίασε περισσότερο μέχρι τώρα, είναι η Δημοκρατική Κυβερνήτης της πολιτείας Μίσιγκαν, Γκρέτζεν Χουίτμερ (Gretchen Whitmer) , δικηγόρος, πρώην βουλευτής , η οποία έχει αναρριχηθεί άμεσα την ιεραρχία του Δημοκρατικού κόμματος , με τις σωστές και γρήγορες αποφάσεις της στα χρόνια προβλήματα της πολιτείας, κυρίως στην περιοχή γύρω από το Ντιτρόϊτ όπου έχουν γίνει "θαύματα" για την αναγέννηση του....Δεν γνωρίζω ποιές είναι οι πιθανότητες της, αλλά έχω την εντύπωση και την ελπίδα, ότι στο συνέδριο, θα της γίνει η πρόταση για την θέση της αντιπροέδρου, που θα ήταν πολύ έξυπνο εκ μέρους του προέδρου Μπάϊντεν και είμαι σίγουρος θα ανέβαιναν τα ποσοστά του αρκετά!!....Απλώς η δική μου εκτίμηση...

Για όσους ενδιαφέρεστε, μπορείτε να την κάνετε Google και να δείτε τα επιτεύγματα της και είμαι σίγουρος θα σας εντυπωσιάσει, ανεξάρτητα πιo κόμμα υποστηρίζετε....



Δείτε παρακαλώ παρακάτω, τι σας έγραψε για την Τουρκία, πριν 5 χρόνια!!!!



Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 37 2 Δεκεμβρίου 2019

Το ΝΑΤΟ είναι σε παρακμή αυτήν την στιγμή, λόγω της διαφωνίας Τράμπ-Μακρόν-Μέρκελ για το μέλλον της συμμαχίας…..Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ ο κ, Μητσοτάκης, στην σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Λονδίνο. Πιστεύω είναι μια πολύ σωστή κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό…. Οι σχέσεις όμως ΗΠΑ-Τουρκίας παραμένουν σταθερές, παρά τα πολλά λόγια που ακούμε. Στην Μεσόγειο οι Τούρκοι επιβάλλουν την κυριαρχία τους και εμείς απλώς παρακολουθούμε…… Η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού στρατού που μόλις δημοσιεύτηκε, λέει ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος, λόγω τοποθεσίας και μεγέθους, και λόγω της νέας επιθετικότητας της Ρωσίας και Ιράν, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την πάγια τακτική της υποστήριξης της . Οι Αμερικάνοι δεν εγγυούνται τα σύνορα της Ελλάδος εναντίον της Τουρκικής απειλής, επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μόνο εναντίον της Ρωσίας, που έχει αποκτήσει μεγάλη παρουσία στην Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, και για αυτό οι Αμερικάνοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο, που θέλει την Ελλάδα ως κρίκο αλυσίδας «μετωπικών κρατών» (front states) με Πολωνία και Ισραήλ. Βέβαια ο Βόλος, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη και η Σούδα παίζουν κύριο ρόλο σε αυτήν την νέα στρατηγική συμφωνία…..και τώρα αν το πιστεύετε.… σύμφωνα με τους Ρώσους και τα ΜΜΕ, οι Τούρκοι φοβούνται νέα απόπειρα πραξικοπήματος!….βλέπετε τι εξελίξεις φέρνουν οι S-400 ???





Αγαπητοί μου φίλοι αυτές είναι μερικές από τις τελευταίες σκέψεις που με απασχολούν και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να το πείτε …και εάν δεν τις επιθυμείτε, μπορείτε να μου στείλετε την λέξη ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω…Περισσότερα νέα αργότερα….

 

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.CArea,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεκεδονικής Ένωσης Αμερικής

 

Steve AKirimlisVP

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:                         Florida Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301        8133 Leesburg Pike, Suite 900            401 Las Olas Blvd. Suite 1400

Bethesda, MD 20817                             Tysons Corner, Vienna, VA  22182       Ft. Lauderdale, FL  33301

 

Cel: 240-426-4553

Bus: 240-395-1391

Fax: 240-395-1393

Email: steve@courtesytitle.net

Licensed in MD/DC/VA/PA

www.courtesytitle.net