7.3.24

Zakharova προς τον γερμανικό στρατό: «Άδοξα καθάρματα»


Η Zakharova υπενθύμισε τις φρικαλεότητες των Ναζί στο έδαφός της εναντίον παιδιώνΣυνέντευξη - ποταμό παραχώρησε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο TASS, αποκάλεσε τους Γερμανούς αξιωματικούς «άδοξα καθάρματα» όταν αναφέρθηκε στην επίθεση που έλαβε χώρα στη Γέφυρα της Κριμαίας.Η διπλωμάτης επεσήμανε ότι το σημείο εισόδου της γέφυρας της Κριμαίας είναι το Κερτς και υπενθύμισε τις φρικαλεότητες των Ναζί στο έδαφός της εναντίον παιδιών.Τότε όπως υπενθύμισε, μοίραζαν τρόφιμα δηλητηριασμένα με κυανιούχο κάλιο.«Τώρα στο Κερτς, στην πλατεία μπροστά από το σχολείο, υπάρχει ένα μνημείο για αυτά τα παιδιά», είπε.«Κάθε Γερμανός πρέπει να ξέρει τι έκαναν οι πρόγονοί του στο συγκεκριμένο σημείο όπου οδηγεί η γέφυρα της Κριμαίας. Και ότι τώρα, 80 χρόνια αργότερα, υπάρχουν κυριολεκτικά τα ίδια άδοξα καθάρματα που ξανα κάνουν όσα οι πρόγονοί τους κορόιδευαν πριν από 80 χρόνια».
Zakharova: Δυτικοί πρεσβευτές στη Μόσχα αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας
Δυτικοί πρεσβευτές στη Μόσχα αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και η συμπεριφορά τους δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τη δραστηριότητά τους στη Ρωσία, καταγγέλλει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Αρνήθηκαν συνάντηση με τον Lavrov
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε χθες, Δευτέρα 4/3, πως πρεσβευτές της ΕΕ αρνήθηκαν να τον συναντήσουν για μια συζήτηση ενόψει των ρωσικών προεδρικών εκλογών."Αυτοί, εννοώ οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών, των χωρών του ΝΑΤΟ, ξοδεύουν όλο το χρόνο τους κάνοντας μόνο ένα πράγμα.Πρώτον, παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας.Δεύτερον, κυριολεκτικά στήνουν παραστάσεις, οι οποίες, επίσης, έχουν να κάνουν με την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας", δήλωσε.Η διπλωμάτης αμφισβήτησε τη δραστηριότητα των απεσταλμένων της ΕΕ στη Ρωσία μετά την άρνησή τους να συναντηθούν με τον Lavrov.Η ίδια επανέλαβε επίσης την αντίδραση του Lavrov, ο οποίος κατακεραύνωσε τη δειλία των δυτικών πρεσβευτών για την άρνησή τους να συναντηθούν με Ρώσους αξιωματούχους.
Απέλαση Γερμανών δημοσιογράφων
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ακόμα πως Γερμανοί δημοσιογράφοι θα πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία, αν το Βερολινο λάβει μέτρα εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων στη Γερμανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Πηγή: bankingnews.gr
Η Ρωσία απειλεί να «καθαρίσει» τη Γερμανία από τους Ναζί…«Οι Γερμανοί, όπως καταλαβαίνουμε τώρα, δεν είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τους Ναζί», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζαχάροβα.
Η ηχογράφηση της φωνής των Γερμανών αξιωματικών που διέρρευσε συγκλόνισε τη Ρωσία.
Στην ηχογράφηση συζητείται αν οι πύραυλοι Taurus μπορούν να καταστρέψουν τη γέφυρα που κατασκευάστηκε στην Κριμαία, η οποία βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
Σε διαδοχικές δηλώσεις από τη Μόσχα, υποστηρίχθηκε ότι η Γερμανία προετοιμαζόταν για πόλεμο με τη Ρωσία.
Συγκαλυμμένη απειλή για τη Γερμανία
Μια άλλη δήλωση έγινε από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Απείλησε έμμεσα το Βερολίνο.
Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι ο «απο-ναζισμός» στη Γερμανία δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί και προειδοποίησε για τις «τρομερές συνέπειες» των μυστικών συνομιλιών μεταξύ ανώτερων αξιωματικών της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
«Δεν έχουν αποναζιστεί εντελώς»
Σύμφωνα με το RIA Novosti, η Ζαχάροβα είπε τα εξής:
Αυτοί (οι Γερμανοί), όπως καταλαβαίνουμε τώρα, δεν είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τους Ναζί.
Εάν δεν γίνει τίποτα και συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, θα έχει τρομερές συνέπειες για την ίδια τη Γερμανία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε εξηγήσεις από το Βερολίνο σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ ανώτερων αξιωματικών της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας για επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας. «Απαιτούμε εξηγήσεις από τη Γερμανία», έγραψε στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η Δύση είναι υπεύθυνη για καταστροφικές ενέργειες»
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Δύση «πρέπει να λογοδοτήσει για τις καταστροφικές ενέργειες που σχεδίασε και εφάρμοσε σε μεγάλη κλίμακα».
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα για τη διαρροή των συνομιλιών των εκπροσώπων της πολεμικής αεροπορίας.
Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι αυτό που συνέβη ήταν «μια υβριδική επίθεση με στόχο τη διάδοση παραπληροφόρησης».


The Hellenic Information Team