13.3.24

«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης-Κυριάκος Μητσοτάκης…)

 



Θυμήθηκε το λοιπόν να πάει ο βουλευτής στην εκκλησιά για να λειτουργηθεί. Τυχαίνει τώρα να είναι απ’ αυτούς  που είναι μάγκες και αγνόησαν τα πάντα όλα και όρθωσαν το ανάστημά τους και ψήφισαν «ναι» για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

  • Tου Χρήστου Μπολώση

Του είπε «μπράβο» ο αρχηγός του, τον σιχτίρισαν οι ψηφοφόροι του και του συμπληρώνει ο αρχηγός «Πούσαι φίλε, άρχισε από τώρα να ψάχνεις για γωνιακό κατάστημα  να στήσεις το εκλογικό σου κέντρο, καθόσον θα είσαι πάλαι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, αφόσον και  είσαι υπάκουος και ευγενές παιδί και όπως θα έρχεσαι φέρε και τον έλεγχο να σου βάνω δέκα».

Έρχεται τώρα η Κεριακή και ο βουλευτής – σατράπης, φοράει τα «καλά» του  και ξεκινάει για την εκκλησία, καθόσον πρέπει να δείξει  στην εκλογική του πελατεία, ότι εξακολουθεί να παραμένει πιστός χριστιανός και πως το ότι ψήφισε  για τον γάμο των Θε μου σχωρεσέ με ήταν μια στιγμή αδυναμίας (και περίπου 10.000 ευρώ μηνιαίως με τα τυχερά, βεβαίως βεβαίως ).

Τυχαίνει τώρα ο παππάς της εκκλησιάς να είναι ζόρικος.

  • Για πού περικαλώ ο κύριος;
  • Γιατί κι΄ αφού θέλω να λειτουργηθώ; λέει ο βουλευτής με δάκρυα στα μάτια.
  • Για τ’ αντί  πούχει  τρούπας δύο. Και δεν μου λες σε περικαλώ, τώρα κλαις γιατί κλαις, συ δεν είσαι που γέλαγες χθες;
  • Μπαρδόν;
  • Συ δεν είσαι  ρε που ψήφισες τον νόμο  και δεν ξέρω αν μετά πήγες να το γλεντήσεις με την κα πρόεδρο της δημοκρατίας και τον κ. Πατέλη;
  • Εγώ…. ξέρετε…. ναι….  δηλαδή…. όχι ότι….. αλλά το κόμμα…
  • Κύριε ψηφίσατε ναι ή ου;
  • Εεεεε  ναι… δηλαδή όχι ακριβώς..
  • Ε,  τότε όξω
  • Και ξανά μπαρδόν
  • Όξω, διότι η εκκλησία έχει άλλους κανόνες.

Αυτό ήτανε φίλοι μου. Νέα καταιγίδα. Τα πάντα πήγανε στη μπάντα. Οι πάνες που φτήνυναν, τα φτηνά καλλυντικά, η ξαφνική επίσκεψη του κ. πρωθυπουργού (συνοδεία 32 καμεραμάν, 29 δημοσιογράφων και 129 ενθουσιώντων άμα δε και πότε πότε παραληρούντων Ελλήνων, απάντων μελών της τοπικής της ΝΔ, που βρέθηκαν τυχαία πρωινιάτικα στο σουπερ μάρκετ δοξάζοντας ψάλλοντες «Ωσαννά,  ωσαννά, νάσαι Μωυσή καλά».

Ουδέν των ανωτέρω εστάθη ικανό να σταματήσει τον ξεσηκωμό των πάντων. Όπου «πάντες», διάβαζε οι γνωστοί επαγγελματίες ταραξίες. Τώρα το πώς αυτοί οι «γνωστοί» μπορούν να έχουν άποψη επί παντός επιστητού και μάλιστα να την επιβάλλουν, είναι άλλη ιστορία.

Διότι εδώ στην Ελλάδα φίλοι μου, το λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας, έχουν δικαίωμα όλοι δια να ομιλούν, όπως έλεγε και κάποιος. Δηλαδή μπορούν να διατυπώνουν (και να την επιβάλλουν, όπως είπαμε) άποψη οι αριστερές συλλογικότητες, οι αναρχοσυλλογικότητες, οι αριστερές συσπειρώσεις, οι αναρχοαριστεροί, οι αριστεροαναρχικοί, οι αναρχοαναρχικοί, οι αριστεροί της αριστεράς,  οι αριστεροί για την ανασυγκρότηση της αριστεράς, οι συγκροτημένοι αριστεροί για το ξεχαρβάλωμα της αριστεράς, οι σοσιαλμαρξιστές για την αναθεώρηση του Μαρξισμού και ό,τι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου. 

Δεν έχουν, ούτε φυσικά μπορούν, να διατυπώσουν την άποψή τους  οι δεξιοί (μιλάμε για τους κανονικούς δεξιούς και όχι αυτούς την Νέας Δημοκρατίας), κάποιος δημόσιος λειτουργός π.χ. καθηγητής Πανεπιστημίου, διότι αμέσως μετά, θα βρεθεί χτιστός με τούβλο μπατικό στο γραφείο του και θα περιμένει την πανεπιστημιακή αστυνομία του κ. Μητσοτάκη ή την έφιππη του κ. Μηταράκη να τον ελευθερώσουν.

Έτσι κληρικοί, που έχουν διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια και έχουν διπλώματα 2Χ3 μέτρα, που τα πήραν σε πανεπιστήμια 20Χ50 μέτρα, που έλεγε και ο αλησμόνητος Νίκος Φέρμας στο «Καλώς ήλθε το δολλάριο» και πού είναι οι κυρίως αρμόδιοι να εφαρμόζουν τους ιερούς κανόνες, απαγορεύεται να έχουν άποψη.

Φυσικά αυτό μόνο εδώ συμβαίνει. Για σκεφτείτε να έβγαζε μία διαταγή ο πάπας και να τολμούσε κάποιος, όχι να την πολεμήσει, αλλά να την κριτικάρει.

Όπως οι πολιτικοί, διαφεντεύουν κατά το δοκούν  τα του οίκου τους και δεν δίνουν λογαριασμό εις ουδένα (αυτό ο λαός το λέει ‘’αγαπάμε και δέρνουμε’’…), έτσι και ο Κλήρος έχει υποχρέωση για την τήρηση  των Ιερών κανόνων, χωρίς να πάρει την άδεια κανενός αριστεροτέτοιου.

Τώρα αν οι όψιμοι χριστιανοί, θυμήθηκαν ν’ ανάψουν ένα κερί, ας πάνε σε κανένα ξωκλήσι, να μη τους βλέπουμε και ‘κει ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Προσφορά…

Πάρα κάτω φίλοι μου σας προσφέρω την ανοιχτή επιστολή, προς την Ιεράν Σύνοδον, του Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου.

Είναι μακροσκελέσταση, αλλά μπορείτε να την διαβάσετε λίγη- λίγη.

Απολαύστε την  ΕΔΩ:  https://www.dimokratia.gr/apopseis/575194/i-papas-papas-i-zeygas-zeygas-theodoros-kolokotronis-kyriakos-mitsotakis/

_______________________________________

Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο