23.3.24

Οι Ρώσοι πλήττουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκαν στο Τσερκάζι & σε άλλες πόλεις – Ανηλεείς αεροπορικοί & πυραυλικοί βομβαρδισμοί

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος email: andreopoulos@pronews.gr

Δεν έχει καμιά δουλειά το ΝΑΤΟ εκεί.
ΑΑ

Οι Ρώσοι χτυπούν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκαν στο Τσερκάζι και σε άλλες πόλεις πραγματοποιώντας ανηλεείς αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς.

Δεκάδες εκρήξεις σημειώνονται στο Κίεβο και τα περίχωρά του, καθώς και στις πόλεις Ζίτομιρ, Βινίτσια, Χμελνίτσκι, Τέρνοπιλ, Ιβάνο-Φράνσκιβ, Τσερκάζι, Κιρόβογκραντ, Χάρκοβο, Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόβσκ.

Τρία ακόμη αεροσκάφη MIG-31K αναφέρεται ότι απογειώθηκαν πριν από λίγο ενώ υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal έπληξαν νωρίτερα στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Βινίτσια, στο Χμελνίτσκι, στο Τσερκάζι όπου αναπτύχθηκαν πρώτα τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα,  αλλά και στην Ζαπορίζια και στο Χάρκοβο.

Για πρώτη φορά, η στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας έχει υποστεί τόσο τεράστιες ζημιές.

Όλα τα πλήγματα έγιναν σε εξαιρετικά σημαντικούς στόχους. Μόνο στο Χάρκοβο χτυπήθηκαν 20 στόχοι.

Το Χάρκοβο έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, Σινεγκούμποφ, ανακοίνωσε καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές.

Οι Ουκρανοί αποφεύγουν να αποκαλύψουν την φύση των στόχων που έχουν χτυπηθεί και αν υπάρχουν απώλειες και αν μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί.

Οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει εξαρχής πως οποιαδήποτε ΝΑΤΟϊκή δύναμη «πατήσει» στην ουκρανική επικράτεια θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα και πρώτο στόχο για τις ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις.

Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη με την άφιξη της στο Τσερκάζι «μοιράστηκε» σε αρκετές ουκρανικές πόλεις στελεχώνοντας ανάλογα στρατιωτικά κέντρα.

Nα προστεθεί ότι οι Ρώσοι χτυπήσανε επίσης το μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα του ποταμού Δνείπερου το οποίο υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή και πλέον η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

https://www.pronews.gr/                       Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη