21.3.24

Αρχικατάσκοπος του Πούτιν: Πρωτεύον στόχος του ρωσικού στρατού οι Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία






Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπίας του Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι οποιεσδήποτε στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας σταλούν στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας θα αποτελούν εφεξής πρωτεύοντα στόχο για τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
"Οποιο (γαλλικό σώμα) θα καταστεί προτεραιότητα και εύλογος στόχος για επιθέσεις από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι η μοίρα όλων των Γάλλων που έχουν πατήσει έδαφος του ρωσικού κόσμου με σπαθί θα τους περιμένει", δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σημειώνεται ότι η δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπίας έγινε στον απόηχο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το σχόλιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στα τέλη Φεβρουαρίου, ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να συνδράμουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση της ρωσικής επίθεσης.
Γαλλία: "Ανεύθυνη" προβοκάτσια οι δηλώσεις Ναρίσκιν
Με αφορμή τις δηλώσεις Ναρίσκιν, αξιωματούχος του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας έκανε λόγο για "ανεύθυνη" προβοκάτσια.
"Θεωρούμε ανεύθυνες αυτού του είδους τις προβοκάτσιες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων", χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Ναρίσκιν ένα ακόμη δείγμα της "παραπληροφόρησης" από τη Ρωσία.

Πηγή: capital.gr


Πηγή: i-epikaira.blogspot.com