25.3.24

ΕΥΧΕΣ για την εθνική παλιγγενεσία

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ    

(Με πυρήνα Στρατιωτικούς ε.α.  & Τεχνοκράτες)

          (Γνωστό ως κόμμα Αποστράτων)

                 www.syndesmosee.org

                                                                                                    

  Αθήνα, 24  Μαρτίου 2024                                                                           

ΕΥΧΕΣ για την εθνική παλιγγενεσία

 

Αγαπητοί  φίλες, φίλοι

 

Ευχόμαστε σε εσάς, στα μέλη της οικογένειάς  σας, στις φίλες και στους φίλους μας, στους συναδέλφους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα στρατευμένα παιδιά της Πατρίδας μας, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στις αλησμόνητες πατρίδες  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ για την Εθνική Παλιγγενεσία, με υγεία, ευτυχία, προκοπή, εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών.     

 

Ο πριν 200  περίπου χρόνια ηρωικός αγώνας των ολίγων, μαχόμενων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, αποφασισμένων για λευτεριά Ελλήνων απέναντι στις ισχυρές δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ας γίνει μήνυμα, στόχος δράσης και παράδειγμα  προς μίμηση για όλους μας.

Στους μόνιμα απειλητικούς – προκλητικούς – εμμονικούς  και συστηματικά ψευδόμενους γείτονές μας, παρά την ύφεση στις σχέσεις των τελευταίων μηνών, θυμίζουμε,  πως η μικρή Ελλάδα από την αρχαιότητα υπήρξε ο κυματοθραύστης των πολυπληθέστερων βαρβάρων, ο υπερασπιστής όχι μόνο της ιστορίας, του πολιτισμού, των ιερών και οσίων της Ελληνικής Φυλής, αλλά και της  ίδιας της υπόστασης της Ευρώπης. Το Ελληνικό Έθνος με στήριγμα την Ορθόδοξη Πίστη και την εθνική συνείδηση θα βγει νικητής.  Θέλουμε την ειρήνη, διεκδικούμε την ειρήνη, αν όμως ο άφρονας γείτονας αποτολμήσει, θα αντιληφθεί τι σημαίνει Έλληνας μαχητής στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.

            Παρακολουθούμε τις εικόνες φρίκης και θανάτου από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων σε ένα ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Η Ευρώπη βιώνει την απειλή ενός μεγάλου πολέμου με χρήση πυρηνικών στα εδάφη της, αλλά και του κεκτημένου τρόπου ζωής.  Βιώνουμε επίσης τις φλιβερές πρακτικές  του πολέμου  στη Μέση Ανατολή. Αντιλαμβανόμαστε τη βούληση και τον αγώνα του Ισραήλ για την ύπαρξή του, αλλά  ταυτόχρονα θλιβόμαστε για το μέγεθος της αιματοχυσίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την κάθε βίαιη εισβολή και απειλή.  Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να παρέμβει για την παύση των εχθροπραξιών και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.

            Κλείνουμε με θλίψη ευλαβικά το κεφάλι στους 57 νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη, εκφράζουμε την συμπάθειά μας προς τους οικείους των, ελπίζοντας πως ο δημόσιος τομέας θα εγκαταλείψει τις κακές - αρρωστημένες πρακτικές του παρελθόντος.  Ενοχλούμαστε από την ανοχή που δείχνει η κοινωνία μας στα  φαινόμενα που οδηγούν στη διαφοροποίηση των ηθών, των εθίμων, των ιερών και οσίων του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθόδοξης Πίστης και επισημαίνουμε την επικινδυνότητά τους  για το μέλλον της Πατρίδας μας.

            Στους κυβερνώντες και στους αντιπολιτευόμενους ευχόμαστε περισσότερη σοβαρότητα, ευθύνη, σύνεση, ψυχραιμία, τόλμη, αποφασιστικότητα και κυρίως εθνική ενότητα για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και των απειλών που βιώνει η Ελλάδα μας.

            Σε εμάς τους Έλληνες  αυτοπειθαρχία, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ψυχραιμία, ωριμότητα απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

            Είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε όλες τις κρίσεις, στηριζόμενοι μόνο στις δικές μας μοναδικές, αστείρευτες, ξεχωριστές δυνάμεις και όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη για να κερδίσουμε όλα αυτά που χάσαμε.  Μας αξίζουν νίκες σε όλα τα επίπεδα για μια νέα, σύγχρονη, περήφανη  Πατρίδα με χαμογελαστούς Έλληνες.

Μπορούμε!  Ναι μπορούμε!!

Με αισιοδοξία, θετική σκέψη,  ενωτικό κλίμα και δημιουργική δράση.

         

Με εκτίμηση και αγωνιστικό παλμό

Γιώργος  Τσακίρης

Β΄ αντιπρόεδρος(αναπληρωτής προέδρου)  του Συνδέσμου Εθν. Ενότητας     

Αξιωματικός ε.α.

Στέλεχος σε διεθνή όμιλο

Πρόεδρος του Συνδέσμου των Δραμινών της Αθήνας

πτυχίο στο χρηματοασφαλιστικό marketing(Connecticut USΑ)

MA στη διάρθρωση & διαχείριση χαρτοφυλακίων(Λονδίνο UK)