8.3.24

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ : Προς τους κ.κ Βουλευτές της ΝΔ : Εάν ψηφίσετε ΝΑΙ στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων...
Εάν ψηφίσετε ΝΑΙ στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, "εξοντώνετε" το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών, που φτύνουν αίμα, για να πάρουν ένα πτυχίο από Δημόσιο Πανεπιστήμιο!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής

Αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές της ΝΔ.
Εκπροσωπείτε ένα κόμμα, που ιδρυτής του, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος με το τρίπτυχο : ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και την ισχυρή προσωπικότητα του, το έκανε μεγάλο!.
Όμως οι περισσότεροι από εσάς, την αποφράδα ημέρα της 15ης του Φλεβάρη 2024, ψηφίσατε ένα αντισυνταγματικό νόμο, που κατοχυρώνει το γάμο των ομοφυλοφίλων, ερχόμενοι έτσι σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που είναι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας!.
Το ίδιο δυστυχώς θα πράξετε και με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων!.
Και έτσι θα έλθετε, σε αντίθεση αφενός μεν, με το άρθρο 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ και αφετέρου θα έλθετε, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που φοιτούν σε Δημόσια Πανεπιστήμια και είναι παιδιά μεσαίων και φτωχών οικογενειών!.
Αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας!
Με το ΝΑΙ που θα πείτε στην ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ανοίγετε μια κερκόπορτα στην Ανώτατη Εκπαίδευση!
Και εξηγούμαι τι εννοώ.
Το νομοσχέδιο για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, που θα γίνει νόμος του κράτους, με την ψήφο σας, λέει ξεκάθαρα το εξής :
Τα πτυχία που θα χορηγούνται στους αποφοίτους των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, είναι ΙΣΟΤΙΜΑ, με τα πτυχία των αποφοίτων των Δημοσίων Πανεπιστημίων!.
Και εδώ τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα :
Στα Δημόσια Πανεπιστήμια, όσοι έχουμε περάσει απ' αυτά, θυμόμαστε τα ατελείωτα ξενύχτια και τις ατελείωτες ώρες μελέτης στις εξεταστικές και στις γραπτές πτυχιακές εξετάσεις, με θέματα υψηλοτάτου επιπέδου!.
Και θα μου επιτρέψετε εδώ να σας πω και τούτο :
Ότι φτύναμε αίμα, για να πετύχαμε ένα καλό βαθμό στο πτυχίο μας!.
Σας ερωτώ όμως, κ.κ Βουλευτές της ΝΔ.
Οι Φοιτητές που θα φοιτούν εδώ στην Ελλάδα, σε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (που ο κος Υπουργός Παιδείας και οι Συνεργάτες του, τα ονομάζουν κατ' ευφημισμό ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ - ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ)), θα έχουν ατέλειωτα ξενύχτια και θα φτύσουν αίμα για να πετύχουν ένα καλό βαθμό στο πτυχίο τους?.
Και επειδή είμαι βέβαιος, ότι στο ερώτημα που σας έθεσα, όλοι σας, με ένα στόμα θα μου πείτε :
Και βεβαίως θα κάνουν ατέλειωτα ξενύχτια!.
Και βεβαίως θα φτύνουν αίμα για να πετύχουν ένα καλό βαθμό στο πτυχίο τους!.
Στη βέβαιη αυτή απάντηση σας, για τους Φοιτητές των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, θα σας απαντήσω με ένα συγκλονιστικό γεγονός, που μου συνέβη πριν δέκα μέρες περίπου!.
Ήταν η ώρα 8.10' μ.μ όπου συντονίστηκα (μέσω του Υπολογιστού μου) με το ραδιόφωνο της Real News και αυτή τη χρονική στιγμή εξελισσόταν η εκπομπή του έγκριτου και μαχητικού Δημοσιογράφου κου Νίκου Μπογιόπουλου!.
Και την ώρα που συντονίστηκα ο κος Μπογιόπουλος είχε ξεκινήσει (τηλεφωνική) συνέντευξη με κάποιο κύριο (δεν ξέρω ποιος ήταν, γιατί δεν άκουσα από την αρχή τη συνέντευξη), ο οποίος με αυτά που έλεγε έδειχνε ότι είναι ειδικός (και σε βάθος) γνώστης και ερευνητής, θεμάτων που άπτονται της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης!.
Ο εν λόγω κύριος, είπε προς το Δημοσιογράφο κο Μπογιόπουλο τα εξής συγκλονιστικά :
<<Τα τελευταία 17 χρόνια, σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ και σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, (παρά το γεγονός ότι τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ είναι κάτω από την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας), έγιναν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΏΝ και χορηγήθηκαν μέσα σε αυτά τα 17 χρόνια, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ με υψηλές βαθμολογίες, όπου "οι κάτοχοι τους" "κατάφεραν" μέσω του ΑΣΕΠ, να μπουν σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, κλέβοντας έτσι αυτές τις θέσεις εργασίας, από τους (χιλιάδες) αποφοίτους των Δημοσίων Σχολείων!>>.
Αυτά τα φοβερά και τρομερά είπε στον αέρα, κ.κ Βουλευτές της ΝΔ, προς τον κύριο Μπογιόπουλο, ο εν λόγω Ερευνητής της Παιδείας!.
Και εάν αμφισβητείτε αυτά που σας λέω, απευθυνθείτε στον έγκριτο Δημοσιογράφο κο Μπογιόπουλο, ο οποίος δεν χαρίζει... κάστανα και θα σας τα πει έξω από τα δόντια και θα σας τα πει, με το "ν" και με το "σ"!.
Αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές της ΝΔ.
Κλείνοντας, σας λέω τούτα τα τελευταία λόγια!.
Οι μεταπολιτευτικές φαύλες Κυβερνήσεις, την ένδοξη Ελλάδα μας, την έχουν μετατρέψει σε Ελλαδιστάν, όπου παντού βασιλεύει η κομματοκρατία, η ρουσφετολογία και η αναξιοκρατία!.
Σε αυτή την αγνώριστη Ελλάδα, το Ελλαδιστάν, όλα μπορούν να συμβούν!. Έτσι συνέβη και το τραγικό δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη!.
Σε αυτή την αγνώριστη Ελλάδα, το Ελλαδιστάν, ο χώρος των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα γίνει χώρος βιομηχανίας πτυχίων εύκολης απόκτησης και πτυχίων υψηλής βαθμολογίας (αντί υψηλοτάτου χρηματικού τιμήματος)!.
Τέλος, Αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές της ΝΔ.
Σε αυτή την αγνώριστη Ελλάδα, το Ελλαδιστάν, οι απόφοιτοι των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, θα κλέβουν τις θέσεις εργασίας, από τους απόφοιτους των Δημοσίων Πανεπιστημίων (οι οποίοι θα έχουν φτύσει αίμα για να αποκτήσουν το πτυχίο τους)!.
Και αυτό θα είναι άδικο και απάνθρωπο πέρα για πέρα!.
Και για αυτήν την τεράστια αδικία θα είστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ εσείς και μόνο εσείς, αφού θα έχετε ψηφίσει ένα τέτοιο νόμο, που ευνοεί μόνο τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών και μόνον αυτά!.
Γιατί τα παιδιά της φτωχολογιάς και της μεσαίας τάξης αδυνατούν να φοιτήσουν σε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με υψηλά ετήσια δίδακτρα!.
Εάν, κ.κ Βουλευτές της ΝΔ, αυτή την τεράστια αδικία, την αντέχει η καρδιά σας, ψηφίστε αυτό το αντισυνταγματικό, αντιεκπαιδευτικό και απάνθρωπο νομοσχέδιο που δημιουργεί δυο κατηγορίες Φοιτητών!.
Τους εύπορους Φοιτητές της ολιγαρχίας και τους φτωχούς Φοιτητές των λαϊκών τάξεων!
Όμως, είμαι βέβαιος, για την ψήφο σας αυτή, θα αποδοκιμαστείτε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές!
Αντιθέτως, εάν κάποιοι από εσάς, δεν αντέχετε μια τέτοια αδικία, αποκτήσtε θάρρος, νικήστε την κομματική πειθαρχία και καταψηφίστε το εν λόγω νομοσχέδιο!.
Αρετή και τόλμη θέλει η ελευθερία!
Και εάν κάνετε κάτι τέτοιο, τα ονόματα σας, θα γραφτούν με χρυσά και ανεξίτηλα γράμματα, στο Πάνθεον των ευεργετών της Ανωτάτης Εκπαίδευσης!.
Και οι Φοιτητές των Δημοσίων Πανεπιστημίων θα σας μνημονεύουν και θα σας ευγνωμονούν ως σωτήρες τους, εις το διηνεκές!!!
Τολμήστε το, Αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας!.
Και η Ιστορία θα μιλάει για εσάς με τα καλλίτερα λόγια!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ