25.3.24

Διάγγελμα Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση


Είμαστε αντιμέτωποι με προετοιμασμένη μαζική δολοφονία του λαού μας
Διάγγελμα απευθύνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν αυτήν την ώρα του Σαββάτου για το αποτρόπαιο μακελειό στο συναυλιακό κέντρο στην Μόσχα, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 143 νεκρούς. Αποκάλεσε αυτό που συνέβη στο Κρόκο αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση. Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε ότι η 24η Μαρτίου θα είναι ημέρα εθνικού πένθους για την Ρωσία.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι γιατροί θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν και αδύνατον προκειμένου να σώσουν τα θύματα. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους διασώστες για το δύσκολο έργο τους.
«Όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους βρέθηκαν και συνελήφθησαν· κινούνταν προς την Ουκρανία, όπου ετοιμάστηκε ένα «παράθυρο» στην ουκρανική πλευρά για την διέλευση των συνόρων» πρόσθεσε ο Πούτιν.
«Θα αναγνωρίσουμε και θα τιμωρήσουμε τους πάντες. Είμαστε αντιμέτωποι με μια προετοιμασμένη μαζική δολοφονία του λαού μας» συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με μια προσεκτικά, κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων» υπογράμμισε.
«Βρέθηκαν και συνελήφθησαν και οι 4 άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους. Προσπάθησαν να κρυφτούν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τους ετοιμάστηκε παράθυρο από την ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα κρατικά σύνορα. Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη ολόκληρης της βάσης συνεργών τρομοκρατών, εκείνων που τους παρείχαν μεταφορά, περιέγραψαν οδούς διαφυγής από το σημείο της επίθεσης, ετοίμασαν κρύπτες, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών» εξήγησε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως το καθεστώς του Κιέβου για την πολύνεκρη επίθεση κατά αμάχων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά, και προανήγγειλε την εξόντωση Ουκρανών πολιτικών αξιωματούχων.

Πηγή: newsbreak.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com