22.3.24

Ρωσία: Επίθεση σε συναυλιακό κέντρο κοντά στη Μόσχα - Δεκάδες νεκροί

 


Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων την Παρασκευή επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τουλάχιστον πέντε άτομα ντυμένα με παραλλαγή και κινούμενα με στρατιωτικό τρόπο, άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αδιακρίτως στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα υπάρχουν τουλάχιστον 12 νεκροί, ενώ η ρωσική τηλεόραση μιλά για 40 νεκρούς. Οι τραυματίεες πλησιάζουν τους 100

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη, κατά συνέπεια της οποίας έπιασε φωτιά στο κτήριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η φωτιά έχει τυλίξει το ένα τρίτο του κτιρίου του συναυλιακού χώρου και η οροφή του κτιρίου έχει σχεδόν παραδοθεί στις φλόγες, μετέδωσε το TASS.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν χαοτικές σκηνές, με ένα μεγάλο πλήθος θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, ακολουθούμενοι από πυροβολισμούς.

Άλλα πλάνα βίντεο έδειξαν πολλούς ανθρώπους να βρίσκονται ακίνητοι σε λίμνες αίματος έξω από την αίθουσα.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει το βίντεο.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε μια έκρηξη και μια φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η εφημερίδα Kommersant δημοσίευσε βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει καπνό να φουντώνει από αυτό που είπε ότι ήταν το κτίριο του συναυλιακού χώρου.

https://www.lifo.gr/