19.3.24

Εξαρθρώθηκε νέο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών – 4 συλλήψεις


“Εγκέφαλος” του κυκλώματος μαστροπείας ήταν μία 25χρονη, η οποία από το καλοκαίρι του 2023 εξέδιδε 7 ανήλικα κορίτσια.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ακόμη μία συμμορία μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων που δρούσε, εκμεταλλευόμενη ανήλικα κορίτσια που είχαν προσεγγίσει και τα είχαν πείσει να εκδίδονται σε πελάτες, σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής του κέντρου της Αθήνας.

Η 25χρονη Ελληνίδα μαστροπός και «εγκέφαλος» της συμμορίας, ιδίως από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15-17 ετών, τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας τα κορίτσια στην πορνεία, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε κάθε ανήλικη από τη δραστηριότητα αυτή, συνήθως 50-100 ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, από 200-400 ευρώ, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού.

Επίσης, κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, σε συνεννόηση με την 25χρονη, παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη, προς χρήση.

Ένας 25χρονος και μία 21χρονη προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα δράσης του κυκλώματος, χρησιμοποιώντας, ένας 54χρονος οδηγός ταξί το όχημα του και ο 25χρονος του δικό του αυτοκίνητο, μετέφεραν τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα οι επ’ αμοιβή ερωτικές συναντήσεις.

Η 21χρονη, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, αλλά κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δράσης και των λοιπών συλληφθέντων, προήγαγε στην πορνεία, διευκολύνοντας στην εύρεση «πελάτων», την 17χρονη, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε η ανήλικη και δη το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από κάθε συνεύρεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, απ’ όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο 17ο  Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, απ’ όπου και εκδόθηκαν τα Εντάλματα Σύλληψης.

Κατόπιν παραγγελίας του 17ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων διενεργήθηκε έρευνα πρωινές ώρες χθες στις οικίες των συλληφθέντων προς ανεύρεση στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση, και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, στην οικία της 21χρονης, στην περιοχή του Αιγάλεω.

https://www.news247.gr