1.3.24

ΟΜΑΔΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ - Π.Ο.Ε.Δ. ΑΘΗΝΑ 27 ΦΕΒ. 2024

 
  

ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ 

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 
ΟΜΑΔΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ - Π.Ο.Ε.Δ. ΑΘΗΝΑ 27 ΦΕΒ. 2024     Στης 27 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Ν. Πιερίας και έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

      Παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικών και πολλών φίλων πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας - Π.Ο.Ε.Δ.


     Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε 4 ενότητες.

▪️Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με το φλουρί να αντιστοιχεί σε μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

▪️Χαιρετισμούς

▪️Απονομή διπλώματα - πτέρυγες αλεξιπτωτιστών

▪️ τιμητικές διακρίσεις σε αλεξιπτωτιστές Αστυνομικούς Μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. που πρόσφεραν στους συνανθρώπους,

 και στην κοινωνία.


      Την βασιλόπιτα την ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος πατέρας του Σώματος, Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αστυνόμος Β΄ Αρχιμανδρίτης π. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ Αλέξιος.

      Για να κάνει κάποιος αυτές τις περήφανες πτώσεις διακρίνεται από μεγαλείο και δύναμη ψυχής, ανέφερε ο πατήρ Αλέξιος και ευχήθηκε στους αλεξιπτωτιστές, οι Άγιοι Αρχάγγελοι να ευλογούν τα άλματά τους, ώστε να έχουν καλές πτώσεις και ασφαλείς προσγειώσεις.

   Το φλουρί ‘’έπεσε’’ στον Ε.Φ. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελος μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.


  Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν:

  ▪️Ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας και Υπευθ. Αλεξιπτωτισμού της Π.Ο.Ε.Δ. Μαστροθανάσης Αντώνιος, στον σύντομο χαιρετισμό-τοποθέτησή του και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε μια αναδρομή στα 30 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. 1994-2024, με κύρια ενασχόληση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ο Αλεξιπτωτισμός με αφετηρία το 1995. 

        Με την δημιουργία Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, δημιουργήθηκε και Ομάδα Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών με σκοπό τα Μέλη της Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικοί ενεργεία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καλλιέργουνται στον αλεξιπτωτισμό αυτό της αυτοπεποίθησης, του θάρρους, της ομαδικότητας, της σύμπνοιας μεταξύ τους, να επιβεβαιώνει την δυναμικότητα, την διαφορετικότητά που έχουν οι αλεξιπτωτιστές και να καταξιώνοναι μέσα στην κοινωνία και με τα ιδιαίτερα αυτα χαρακτηριστικά να τα  διαδίδουν στους νέους και νέες της πατρίδας μας.

 ⅚ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, Αστ/κας ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ Δημήτριος, Αστ/κας ΝΤΡΙΤΣΟΣ Γεώργιος, Ε.Φ. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, Ε.Φ. ΜΑΓΚΙΩΡΗΣ Ευάγγελος 

   Δίπλωμα Αλεξιπτωτιστή Ελευθέρας πτώσεως ως ευδοκίμως αποφοιτήσαντες του τμήματος εκπαίδευσης Ελευθέρας Πτώσεως με την μέθοδο Επιταχυνόμενης Ελεύθερης Πτώσης (AFF) της Σχολής Αλεξιπτωτστών των Ελλήνων Αεροδυτών οι: Αρχ/κας ΚΟΛΩΝΙΑΣ Χρήστος και Ε.Φ. ΜΑΓΚΙΩΡΗΣ Ευάγγελος 

     Πτέρυγες αλεξιπτωτιστή της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. πραγματοποιώντας 4ο Άλμα Στατικού Ιμάντος (S/L) παρέλαβαν οι: Αρχ/κας ΤΖΑΒΕΛΑΣ Περικλής και Αρχ/κας ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Σωτήριος.


      Για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία στην κοινωνία και την πατρίδα τιμήθηκε με την πλακέτα της Π.Ο.Ε.Δ. ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. η οποία παρελήφθη από τον εκπρόσωπο του Ταξίαρχο Βούλγαρη Δημήτριο.

      Για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην Λέσχη Ελλήνων καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας και ειδικότερα στην κοινωνία τιμήθηκαν με την πλακέτα της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας οι Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικοί Μέλη της Λέσχης οι : ο Αρχ/κας Μπαταρλής Ευάγγελος και ο Αστ/κας Τζαμαλής Παναγιώτης.

     Με το περας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τους Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικούς και επιβράβευσαν την Ελληνική Αστυνομία την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας για τις δραστηριότητες Αλεξιπτωτισμού, τους ευχήθηκαν Καλή Χρονιά, καλές και ασφαλείς.

Δ/νση: Θεσσαλονίκης 10, Κατερίνη 60134, τηλ: 6937678050 – 6944441067, Fax:2351033069

http://katadromeispierias.blogsppot.com και e-mail: lekal.pierias@gmail.com