26.3.24

Αντί για ευχές, η Ζαχάροβα κάνει «στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας» στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου: Οργισμένη η Μόσχα με την Αθήνα

Ο κ. Μητσοτάκης, όφειλε να είχε μελετήσει την Ελληνική Ιστορία και συγκεκριμένα  τα σχετικά με την απελευθέρωση του 1821, προτού κάνει ασυνάρτητες δηλώσεις περί ..."εχθρικής Ρωσίας"  τις οποίες ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ο Ελληνικός Λαός, τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί... 
Α.Α

 Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «διαγράφει από την συλλογική μνήμη τον ρόλο της Ρωσίας για την επανάσταση του 1821.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, με ανάρτησή της το βράδυ της Δευτέρας, κοινοποίησε την ανακοίνωση της Μαρία Ζαχάροβα κατά της ελληνικής κυβέρνησης,για την μη συμμετοχή ρωσικής αντιπροσωπείας στους εορτασμούς της επετείου της κήρυξης της ελληνικής επανάστασης του 1821 και της Ανεξαρτησίας.

Μεταξύ άλλων, η Ζαχάροβα – αφού παραδίδει… μαθήματα ιστορίας στην Αθήνα – αναφέρει πως με εντολή της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 25η Μαρτίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αντιπροσωπείες της στο εξωτερικό, διεξήχθησαν για ακόμη μία φορά χωρίς ρωσική συμμετοχή και κάνει λόγο για μια «άνευ ορίων εχθρική εκστρατεία, την οποία, επικαλούμενη την τρέχουσα διεθνή επικαιρότητα εκκίνησε και συνεχίζει η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με στόχο να διαγραφεί από την συλλογική μνήμη οτιδήποτε που σχετίζεται με την Ρωσία, θυσιάζοντας χάριν στις πρόσκαιρες περιστάσεις τους αιώνιους ιστορικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο λαών μας».

Σε άλλο σημείο, η Ζαχάροβα συνεχίζει στον ίδιο επιθετικό τόνο, λέγοντας πως «οι τωρινοί κυβερνώντες, κρυβόμενοι πίσω από συλλογικές αποφάσεις της Δύσης διέκοψαν τον διμερή μας διάλογο και κάθε είδους συνεργασία. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, μεταξύ άλλων διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της ΕΕ, περιφρόνησε τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και αγνόησε την πρόσκληση για συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών».

Παράλληλα, σημειώνει πως «από την πλευρά μας, στις 25 Μαρτίου διαβιβάσαμε τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας απευθείας στην εδώ Πρεσβεία της Ελλάδας. Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».

https://hellasjournal.com