19.3.24

Αποκλείστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της Ρωσίας από τους εορτασμούς της 25 Μαρτίου

 

Η Ρωσία είναι φίλη και σύμμαχος χώρα στην οποία η Ελλάδα οφείλει την
ανεξαρτησία της. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης,
ΔΕΝ εκφράζει
τα
αισθήματα του Ελληνικού Λαού και θα λάβει σύντομα  την  " ανταμοιβή" της για
τα "τριάκοντα αργύρια" που έλαβε...

Α.Α

Παρά τον καίριο ρόλο που έπαιξε η Ρωσία για την απελευθέρωση του Γένους

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ελληνική κυβέρνηση καθώς απέκλεισε από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821 Ρώσους και Λευκορώσους διπλωμάτες, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς η Ρωσία είχε πάντοτε εξέχουσα θέση στους εορτασμούς αφού το ελληνικό κράτος οφείλει την ύπαρξη του σ’ αυτήν!

Είναι η Ρωσία που επέβαλε να γίνει η ναυμαχία του Ναυαρίνου με την οποία και απελευθερώθηκε το Έθνος.

Επίσης, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο πρώην υπουργός εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας.

Ακόμα και το πως εξοπλίστηκαν οι Έλληνες πριν την έναρξη της Επαναστάσεως, οφείλεται στους Ρώσους οι οποίοι μετά τα Ορλωφικά επέβαλαν στους Τούρκους να μην ερευνάται ποτέ κανένα πλοίο που έφερε την ρωσική σημαία.

Δηλαδή, οι Έλληνες αγόραζαν οπλισμό τον οποίο μετέφεραν ανενόχλητοι καθώς στα πλοία τους είχαν υψωμένη την ρωσική σημαία.

Το υπουργείο Εξωτερικών άρον άρον έστειλε την περασμένη Παρασκευή σήμα προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές να μην προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Συγκεκριμένα το έγγραφο έγραψε: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πριν από τρία χρόνια, τέτοιες μέρες, η Ρωσία είχε εξέχουσα θέση στους ελληνικούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου –ήταν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και παρά τους περιορισμούς της Covid-19, ο πρωθυπουργός του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μιχαήλ Μισούστιν, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τη Μόσχα, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εξάρει τη «σπουδαία συμβολή» της Ρωσίας στον αγώνα των Ελλήνων, και τον τότε δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να τιμά τον Ρώσο υψηλό προσκεκλημένο με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

https://www.pronews.gr

__________________________

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη