18.2.24

Νέος καταστροφέας αρμάτων μάχης, ΑΤ πύραυλος χαμηλού κόστους από τη Roketsan





Δοκιμαστική πυροδότηση OMTAS Η Roketsan ξεκίνησε να εργάζεται για τον Αντιαρματικό Πύραυλο Μεσαίου Εμβέλειας LOMTAS. Ο πύραυλος που αναπτύχθηκε θα είναι αποτελεσματικός μέχρι εμβέλειας 4+ χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το SavunmaSanayiST.com. Η Roketsan συνεχίζει το έργο της σε αντιαρματικούς πυραύλους χαμηλού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει μελέτες για την ανάπτυξη του αντιαρματικού πυραύλου LOMTAS που βασίζεται στον πύραυλο OMTAS με ανιχνευτή υπερύθρων απεικόνισης (IIR).

Σε αντίθεση με την OMTAS, ο αντιαρματικός πύραυλος LOMTAS, ο οποίος θα έχει ημιενεργή κεφαλή αναζήτησης λέιζερ όπως και το MAM-L, θα παραχθεί με εξαιρετικά χαμηλό κόστος σε σύγκριση με το OMTAS. Με το LOMTAS, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα δοκιμές βολής, η Roketsan θα έχει παρουσιάσει ένα σημαντικό προϊόν τόσο για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για την εξαγωγική αγορά.

Επί του παρόντος, ο αντιαρματικός πύραυλος KORNET-E που παράγεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιείται ως αντιαρματικός πύραυλος κατευθυνόμενος με λέιζερ στο απόθεμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κατευθυνόμενος με δέσμη λέιζερ αντιαρματικός πύραυλος KORNET-E ενσωματώθηκε με το OMTAS στα οχήματα FNSS KAPLAN και PARS STA που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου Weapon Carrier Vehicles (STA).
ΚΑΠΛΑΝ ΣΤΑ

Ο αντιαρματικός πύραυλος LOMTAS, από την άλλη πλευρά, θα έχει πολύ ανώτερες δυνατότητες σε σύγκριση με τους κατευθυνόμενους πυραύλους ακτίνας λέιζερ όπως οι KORNET-E, Skif και Corsar, καθώς είναι ημιενεργός καθοδηγούμενος με λέιζερ. Ο πύραυλος LOMTAS αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ενεργά στο πεδίο τόσο από τεθωρακισμένες πλατφόρμες ξηράς όσο και από διάφορες εναέριες πλατφόρμες, καθώς και από στοιχεία πεζικού σε τρία πόδια.

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι UMTAS και L-UMTAS βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων που αναπτύχθηκαν από τη Roketsan χρησιμοποιούνται σήμερα ενεργά από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εκτοξευόμενος πύραυλος KARAOK, ο οποίος έχει βεληνεκές 2,5 χιλιομέτρων, σχεδιάζεται να μπει σύντομα στην απογραφή. Συνεχίζεται με επιτυχία η βολή του πυραύλου LUMTAS-GM με βεληνεκές 16+ χιλιομέτρων.

Εκτιμάται ότι ο πύραυλος LOMTAS θα προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες μάχης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, με το χαρακτηριστικό ταχείας παραγωγής του εκτός από το χαμηλό κόστος του!

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Άλλη μια τεράστια επιτυχία της Τουρκίας, μπράβο ζήτω εύγε! 
Τι είναι αυτό; Λες και δεν καταλαβαίνετε! Όλα δικά τους είναι, δεν κάνουν ποτέ συμπαραγωγές.
Martlet ( Lightweight Multirole Missile)

The Turkish defence manufacturer, Aseslan, also has a partnership agreement with Thales. They have created a number of different naval pedestal launchers for LMM.Οι Τούρκοι κάνουν συμπαραγωγές με τους πάντες, γιατί δίνουν τα χρήματα τους για χρηματοδόστηση των προγραμμάτων. Εμείς δεν ξέρουμε από αυτά, δεν έχουμε ιδέα! Η ΕΕ ευνοεί της συμπαραγωγές και εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε, γιατί είπαμε οι ξένοι φταίνε για τα χάλια της πολεμικής μας βιομηχανίας και όχι εμείς! Όχι τα ξεφτέρια που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο για 40+ χρόνια, δεν φταίνε. Οι άλλοι φταίνε οι πιο πριν, οι ξένοι, το κατεστημένο, οι πιέσεις, το ότι παραλάβαμε χάος, καμένη γη, κλεμμένη γη, ευχαριστούμε τους Αμερικάνους, σκάνδαλο χρηματιστηρίου, δομημένα ομόλογα, μαζί τα φάγαμε, λεφτά υπάρχουν, μνημόνια, εμείς θα σας σώσουμε, θα γυρίσουμε στην δραχμή, ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτόν τον τόπο; Η ευγενής μας τύφλωση σε όλο της το μεγαλείο. 
   






Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com