22.2.24

Ελληνοτουρκικά: Σημαντική εξέλιξη με το Μαχητικό Αεροσκάφος KAAN της Τουρκίας
Ελληνοτουρκικά: Σημαντική εξέλιξη το Μαχητικό Αεροσκάφος KAAN της Τουρκίας που παρέμεινε στον αέρα για 15 λεπτά στα 8 χιλιάδες πόδια.
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση.
«Θα φέρουμε όχι μόνο ένα πολεμικό αεροπλάνο 5ης γενιάς, αλλά και τεχνολογίες που ανήκουν σε λίγες χώρες στον κόσμο στη χώρα μας μέσω του KAAN», δήλωσε ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Χαλουκ Γκοργκούν.
«Το KAAN, ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά έργα της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε από την Turkish Aerospace Industries υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση», σημείωνει το τουρκικό star.com.tr.
Ελληνοτουρκικά: Σημαντική εξέλιξη με το Μαχητικό Αεροσκάφος KAAN της Τουρκίας Το KAAN ολοκλήρωσε στάδια όπως δοκιμές καθισμάτων εκτίναξης, στατικές δοκιμές πλήρους μήκους, αδρανειακές και στατικές δοκιμές επιφανειών ελέγχου, δοκιμές πτώσης συστήματος προσγείωσης, δοκιμές συστημάτων αεροηλεκτρονικής και δοκιμές καυσίμου πριν από την πτήση
«Με το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN, η Τουρκία θα είναι μια από τις 5 χώρες που μπορούν να παράγουν αεροσκάφη σε αυτό το επίπεδο (5ης Γενιάς)», τονίζεται.
Να σημειωθεί πως το KAAN θα μπορεί να «συνεργάζεται με πλατφόρμες όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα» και «να εκτελεί μάχες αέρος-αέρος με όπλα νέας γενιάς και χτυπήματα ακριβείας από εσωτερικές θέσεις όπλων».

ΠΗΓΗ