5.2.24

Ενσωμάτωση ιταλικού πυργίσκου Hitfact Mk2 120 mm στο TULPAR


Ο πύργος Hitfact Mk2 120 mm, που παράγεται από την ιταλική Leonardo, ενσωματώθηκε στο θωρακισμένο όχημα TULPAR που αναπτύχθηκε από την Otokar. Το TULPAR μετατράπηκε σε 'Light Tank'.

Η τάση του «ελαφρού τανκ» συνεχίζεται στην τουρκική αμυντική βιομηχανία. Προηγουμένως, τόσο οι πλατφόρμες Otokar TULPAR όσο και οι πλατφόρμες FNSS KAPLAN MT εμφανίζονταν με πυργίσκους 105 χλστ. Η FNSS εξήγαγε ακόμη και το KAPLAN MT Modern Medium Weight Tank στην Ινδονησία.

Τέλος, η Otokar ενσωμάτωσε τον πυργίσκο Hitfact Mk2 των 120 mm που παρήγαγε η ιταλική εταιρεία Leonardo στο θωρακισμένο όχημα TULPAR. Δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το αίτημα της χώρας που πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση.

Το TULPAR με τον πυργίσκο Hitfact Mk2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από 3 άτομα χάρη στον αυτόματο φορτωτή του. Ενώ ο πυργίσκος έχει ένα πυροβόλο όπλο διαμέτρου 120/45 mm ως κύριο όπλο, μπορεί επίσης να ενσωματωθεί ένα ομοαξονικό πολυβόλο 1×7,62 mm και ένα τηλεκατευθυνόμενο οπλικό σύστημα διαμέτρου 7,62 mm ή 12,7 mm. Στον πυργίσκο μπορούν να προτιμηθούν χειροκίνητοι και αυτόματοι φορτωτές που συμμορφώνονται με τα πρότυπα NATO STANAG 4385 και STANAG 4458.
Hitfact Mk2Ο εν λόγω πυργίσκος των 120 χιλιοστών ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο Κύριο Άρμα μάχης C1 Ariete που χρησιμοποιούσε ο Ιταλικός Στρατός.

Από την άλλη πλευρά, η Otokar δεν έχει πουλήσει το TULPAR σε καμία χώρα μέχρι στιγμής. Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ορισμένες ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες, ειδικότερα, ενδιαφέρονται για διάφορες διαμορφώσεις TULPAR.
Otokar TULPAR

Το TULPAR είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων με υψηλή ισχύ πυρός, αρθρωτή δομή και δυνατότητες ανάπτυξης και μπορεί να δημιουργηθεί σε διαφορετικές διαμορφώσεις για να καλύψει τις τρέχουσες και μελλοντικές επιχειρησιακές απαιτήσεις. Η σπονδυλωτή προσέγγιση σχεδίασης επιτρέπει τη χρήση κοινής δομής αμαξώματος και κοινών υποσυστημάτων για διαφορετικές διαμορφώσεις. Η ικανότητα του TULPAR να χειρίζεται διαφορετικές διαμορφώσεις οχημάτων με κοινά υποσυστήματα αυξάνει την ευελιξία χρήσης του.

TULPAR

Η ομάδα ισχύος του TULPAR, τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος, διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ και επιλογές αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που μπορούν να παρέχουν ισχύ μεταξύ 700 HP και 1100 HP.

Η αρθρωτή δομή του TULPAR επιτρέπει την ενσωμάτωση επανδρωμένων ή μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων, όλμων και συστημάτων άμυνας μεταξύ 7,62 mm και 120 mm.

Το TULPAR χρησιμοποιεί μια κοινή δομή σώματος. Διαθέτει ελαφρύ τανκ, τεθωρακισμένο όχημα μάχης, τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, όχημα αναγνώρισης, όχημα διοίκησης και ελέγχου, όχημα αεράμυνας, ασθενοφόρο, όχημα συντήρησης και διάσωσης, όχημα όλμων και άλλες διαμορφώσεις οχημάτων. Η σχεδιαστική προσέγγιση που χρησιμοποιεί μια κοινή δομή κύτους παρέχει σημαντικά υλικοτεχνικά πλεονεκτήματα καθώς και μείωση των πόρων που διατίθενται για εκπαίδευση.Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Η πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας το παλεύει και εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε χρήματα για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων. Τουρκία Ελλάδα, 1000-0! Εμείς είμαστε στο μηδέν και κάτω του μηδενός!0+0Χ0+0+0Χ0+0= 00000000000000=0 Τεράστια επιτυχία!




Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/02/hitfact-mk2-120-mm-tulpar.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com