14.2.24

Πανηγυρίζει ο Ερντογάν για τα F-16 χωρίς καμία ρήτρα και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας - Οι Αμερικανοί πυροβολούν τα πόδια τους!


Σχόλιο iEpikaira
«Μετά την άρση των περιορισμών σε βάρος της χώρας μας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία μας θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο»
Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το «φάγωμα» του Μενέντεζ, που ύψωνε τείχος στην απόκτηση F-16 από την Τουρκία.
Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία μια χαρά θα τα προμηθευτεί και ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ΗΠΑ στο αίτημα της Τουρκίας για απόκτηση F-16 και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που το αίτημά μας για τα F-16 ολοκληρώθηκε θετικά. Μετά την άρση των περιορισμών σε βάρος της χώρας μας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία μας θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Ερντογάν. [iEpikaira: Είναι φανερό ότι η λίστα όπλων ΕΔΩ που θα προμηθευτεί η Τουρκία εκτός των F-16, είναι και απάρτια/εξοπλισμοί που θα ενισχύσουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και θα βοηθήσουν στην απεξάρτηση της από την αμερικανική. Οι Αμερικανοί στην προσπάθεια να κρατήσουν την Τουρκία για λίγο ακόμη στο δυτικό μαντρί, πυροβολούν τα πόδια τους!]
Και συνέχισε λέγοντας: «Φιλοξενήσαμε το Εμπραχίμ Ραΐσι στις 24 Ιανουαρίου. 10 διαφορετικές συμφωνίες που υπογράψαμε είναι μια καλή έκφραση της ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον Ιανουάριο, υποβάλαμε τις διασυνοριακές μας επιχειρήσεις σε μια συνολική αξιολόγηση. Βλέπουμε ξεκάθαρα αυτό το γεγονός. Η Τουρκία έχει περιορίσει την τρομοκρατία σε μια στενή περιοχή με τη στρατηγική της να καταστρέφει την τρομοκρατία στην πηγή της».
Kabine Toplantısı Sonrası Millete Sesleniş https://t.co/pHRj0mxcc4— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) February 12, 2024
Και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία, φυσικά, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Ιράκ. Υποστηρίζουμε ειλικρινά τον αγώνα του Ιράκ κατά της τρομοκρατίας. Η δίκαιη προσδοκία μας από τους Ιρακινούς αδελφούς και αδελφές μας είναι να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το ιρακινό έδαφος ως βάση για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουν μεταφέρει την ευαισθησία μας στο θέμα αυτό στις ιρακινές αρχές».
Πηγή: newsbreak.gr
«Ναί» και από το Κογκρέσσο στην πώληση των F-16 στην Τουρκία χωρίς όρους για τις παραβιάσεις!
ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ «ναί» από το αμερικανικό Κογκρέσσο έλαβε η Τουρκία για την πώληση υπερσύγχρονων F-16.
Την είδηση έκαμε ο Αμερικανός πρέσβυς στην Τουρκία Τζέφφ Φλαίηκ, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Και τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για την τελική έγκριση πωλήσεως 40 νέων μαχητικών και κιτ αναβαθμίσεως και εξοπλισμού για 79 F-16 που ήδη διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας. Η 15νθήμερη προθεσμία για να υποβάλει κάποιος ενστάσεις έληξε χωρίς κάποιο επίσημο αίτημα. Τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων και εφημερίδες ανέφεραν ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα εμπόδιο που θα σταματούσε την πώληση, ήτοι δεν υπήρχε καμμία αναφορά στην μη χρησιμοποίηση των μαχητικών για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου! Είναι άγνωστο εάν περιελήφθη και πότε αυτός ο αστερίσκος που επιθυμεί η ελληνική Κυβέρνησις και ορισμένα μέλη του Κογκρέσσου και αφορούν εγγυήσεις για το πως θα χρησιμοποιήσει τα νέα μαχητικά η Τουρκία.
«Η απόφασις του Κογκρέσσου αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας την μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων» σχολίασε ο Αμερικανός πρέσβυς που και αυτός δεν έγραψε κάτι που αφορά στις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβεως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημερώσεως ως επίσημη επιβεβαίωσις ολοκληρώσεως της διαδικασίας εγκρίσεως πωλήσεως των F16 στην Τουρκία. Εάν επαληθευθούν όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τότε δεν υπήρχαν εξ αρχής όροι στην συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ για τα F-16.
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, είχε δεσμευθεί ότι τα τουρκικά F-16 «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.» Το ερώτημα είναι εάν οι διαβεβαιώσεις κορυφαίων παραγόντων της αμερικανικής Κυβερνήσεως σε Έλληνες αξιωματούχους, ότι θα υπάρχει ο αυστηρός όρος για τις τουρκικές παραβιάσεις, μείνουν στα χαρτιά, αφού δεν υπάρχει η συγκεκριμένη δέσμευσις σε κάποιο επίσημο έγγραφο του Σταίητ Ντηπάρτμεντ…

Πηγή: estianews.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com