11.2.24

Πόλη στη Γαλλία απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους


Μια μικρή πόλη στη Γαλλία αποφάσισε να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα σε δημόσιους χώρους. Οι κάτοικοι του Seine-Port, μιας περιοχής κοντά στο Παρίσι, ψήφισαν υπέρ του τερματισμού της χρήσης smartphones, θέλοντας να διαμορφώσουν ένα δημόσιο χώρο απαλλαγμένο από την εξάρτηση της τεχνολογίας.

Από τους περίπου 2000 κατοίκους της πόλης, στο σχετικό δημοψήφισμα ψήφισαν μόνο 272. Από αυτούς 146 τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης και 126 κατά.

Παρά τη μικρή συμμετοχή ο «κύβος ερρίφθη». Πλέον στην πόλη υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!».

Όπως αναφέρει η Sun, δημιουργήθηκε ένας χάρτης της πόλης με τα σημεία που απαγορεύεται η χρήση κινητού, αλλά και με εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρονται στους νέους, οι οποίοι ήταν και το βασικό θέμα της ψηφοφορίας.

Η χρήση κινητών θα απαγορεύεται μπροστά από σχολεία, καταστήματα, αλλά και κατά τη διάρκεια που οι πολίτες προχωρούν στους δρόμους ή κατά τη διάρκεια συμμετοχής σε μεγάλες εκδηλώσεις. Ο δήμαρχος της μικρής πόλης έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα αθλητικό κέντρο και έναν κινηματογράφο για παιδιά και εφήβους, θέλοντας να τους κρατήσει μακριά από τις οθόνες των κινητών τους. 

https://www.ieidiseis.gr/