10.2.24

Παίρνει φωτιά η Μέση Ανατολή: Διαταγή Νετανιάχου να εκκενωθεί η Ράφα - «Καταστροφική» μια τέτοια επιχείρηση, λέει ο Λευκός ΟίκοςΤο διπλό σχέδιο του Νετανιάχου για τη Ράφα - Τι ζήτησε από τους IDF - Αντίθετες οι ΗΠΑ για μια τέτοια ενέργεια από την πλευρά του Ισραήλ

 Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον ισραηλινό στρατό να προετοιμαστεί για την εκκένωση της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας καθώς αναμένεται να εισβάλλει στην πόλη, αναφέρει το Press Association. Η εντολή αυτή από τον ισραηλινό πρωθυπουργό έρχεται παρά τις προειδοποιήσεις του Λευκού Οίκου, του ΟΗΕ και λοιπών οργανώσεων πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν καταστροφική. 

Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άμαχοι που έχουν συνωστιστεί στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα θα πρέπει να απομακρυνθούν πριν εισβάλει ο ισραηλινός στρατός. 

Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ένα «διπλό σχέδιο» που θα περιλαμβάνει από την μία την εκκένωση των αμάχων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί και από την άλλη μια στρατιωτική επιχείρηση για την «κατάρρευση» των υπόλοιπων μαχητών της Χαμάς στην περιοχή της Ράφα. 

«Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο πολεμικός στόχος της εξάλειψης της Χαμάς με την παραμονή τεσσάρων ταγμάτων της Χαμάς στη Ράφα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου.

«Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι μια μαζική επιχείρηση στη Ράφα απαιτεί την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από τις ζώνες μάχης», προσθέτει.

Η δήλωση αυτή από τον ισραηλινό πρωθυπουργό έρχεται εν μέσω επικρίσεων από τις ΗΠΑ ότι το Ισραήλ δεν έχει πραγματοποιήσει τον προεπιχειρησιακό σχεδιασμό που είναι απαραίτητος για να διασφαλίσει ότι οι άμαχοι δεν θα κινδυνέψουν. Όπως υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή θα ήταν «καταστροφική».

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι έχουν βρει καταφύγιο στην περιοχή της Ράφα, μετά τις προειδοποιήσεις εκκένωσης του Ισραηλινού Στρατού από τη βόρεια Γάζα και άλλες περιοχές στη Λωρίδα, εν μέσω της χερσαίας επίθεσης κατά της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε προώθηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Ράφα μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θανάτους στο ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, με την ανθρωπιστική βοήθεια να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Γιατροί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής πασχίζουν να προσφέρουν ακόμη και βασική βοήθεια και να σταματήσουν τη διάδοση ασθενειών.

«Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να επιτραπεί σε έναν τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council -- NRC), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός "λουτρού αίματος" αν οι ισραηλινές επιχειρήσεις επεκταθούν εκεί.

«Οι διευρυμένες εχθροπραξίες στη Ράφα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατάρρευση της ανθρωπιστικής απόκρισης», πρόσθεσε σε μια ανακοίνωση το NRC

Πηγή: skai.grἘπ' αὐτοῦ σχόλιο ἑνός φίλου, πού ἔχει σπουδάσει γεωστρατηγική.   
                                                                   
 Μόνο ένας αφελής γεωστρατηγιστής θα πιστέψει ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες. Αλλά η γλώσσα της διπλωματίας είναι διττή. Λέει φανερά αυτά που θέλουν να ακούσουν τα απανταχού μεμέτια για να μη σταματήσουν οι πετρελαϊκές μπίζνες και κρυφά στους Εβραίους να δώσουν πόνο. Πόλεμος είναι. Δεν θα σταματήσουν αν δεν πάρουν ζωντανό ή νεκρό και τον τελευταίο όμηρο. 
Το γνωρίζουμε και από την Τροία. Δεν υπάρχει έλεος για να πάρουν πίσω ομήρους μαχητές. Πόσο μάλλον αμάχους γέρους, γυναίκες και παιδιά. Και στη Γάζα δεν υπάρχουν άμαχοι. Ίσως μόνο τα βρέφη. Όλοι με στόχο τη γενοκτονία των Εβραίων. Και φυσικά οι άλλοι θα χτυπούν ενήλικες τρομοκράτες. 

Τα λεγόμενα άμαχα αν θέλουν να είναι άμαχα, να παραδώσουν σιδηροδέσμιους τη Χαμάς. Αλλά αυτό δεν γίνεται διότι Χαμάς είναι σχεδόν όλοι. Αν δεν ήταν, θα κατέρρεαν σε μια βδομάδα. Φίλοι και συγγενείς όλοι μαζί στο κόλπο.
Και ο Νετανιάου γνωρίζει πολύ καλά ότι αν κάνει πίσω, με τα σκάνδαλα που έχει, τον περιμένει η φυλακή. 
Ούτε οι ακροδεξιοί στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχει βοηθούν σε εκτόνωση, αφού αυτοί θέλουν πλήρη απομάκρυνση των της Γάζας. Ακόμη και να το ήθελαν όμως οι Γαζιώτες, οι ομόφυλοί τους 'Αραβες δεν τους δέχονται πουθενά.
 Οι λεγόμενοι Φαλαιστίνιοι, παγιδεύτηκαν ανά τους αιώνες στο εθνικό ιδεολόγημα που τους καλλιέργησαν και τον 20ό αιώνα το υιοθέτησαν πλήρως. Όπως οι ψευδομακεδόνες Βούλγαροι. Διότι σλάβοι δεν είναι αλλά Βούλγαροι στην πλειοψηφία. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι Σκοπιανοβαρδάσκιοι μόνοι τους το καλλιέργησαν εξαρχής.

Οι Εβραίοι το μαντρόσκυλο των Αγγλοσαξόνων και υπερατλαντικών στη Μέση Ανατολή προς τη διαφύλαξη του οριζόντιου άξονα μετά από την απομάκρυνση των δεύτερων από τον Α'Π.Π. και επιστροφή των πρώτων στην ιστορική τους πατρίδα και ισχυρός παίκτης. 
Οι ψευδοφαλαιστίνιοι όργανο των συμπατριωτών τους Αράβων σε περιοχή που δεν τους ανήκε τοποθετημένοι εκεί ως έποικοι του Αραβικού Χαλιφάτου από τον 7ο αιώνα και κάκιστος παίκτης. Σε χώρο στενό 2 λαοί με άσβεστο θρησκευτικό μίσος που ο ένας πολλαπλασιάζεται πολύ και ο άλλος λίγο. Και υπάρχουν αφελείς που υποστηρίζουν τη λύση 2 κρατών. 

Πού και για πόσο; Πότε θα βρεθεί λύση; ΠΟΤΕ. «Τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν». Μέχρι να στηθεί ο Ναός στον οποίο θα στεφθεί το θηρίο. Για την ώρα, στρώνεται το χαλί με το νέο νομοσχέδιο. Πατάκι δηλαδή αλλά τη δουλειά την κάνει για τώρα.
_______________________

Φ.Μ