23.2.24

Δήλωση Έλληνα υπουργού προς την Τουρκία: Ανησυχώ
Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Άμυνας πέρυσι, αφού υπηρέτησε για ένα διάστημα υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, μίλησε για τη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας, όπου έχουν γίνει βήματα εξομάλυνσης το τελευταίο διάστημα.
Ο Δένδιας δήλωσε ότι ανησυχεί για τις σχέσεις των δύο χωρών. 
Ο Δένδιας είπε, «παρόλο που και οι δύο χώρες δημιουργούν μια θετική ατμόσφαιρα και λαμβάνουν μέτρα για να ηρεμήσουν τα νερά στο Αιγαίο, ανησυχώ». 
Ο Έλληνας υπουργός είπε: ” «Αν και η Τουρκία έχει χαμηλώσει τους τόνους πρόσφατα, δεν υπάρχει ακόμη αλλαγή στις θέσεις της.  Η Τουρκία χαμήλωσε τους τόνους της αλλά δεν άλλαξε έστω και εξ αποστάσεως θέση. Τι συμπέρασμα να βγάλουμε από εδώ; «Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες όταν σχεδιάζουμε την επόμενη δεκαετία», είπε».
«Κανείς δεν σκέφτεται έτσι»
Στην ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, ο Δένδιας δήλωσε επίσης ότι ήταν η σωστή απόφαση για την Ελλάδα να προβεί σε νέες αγορές για την ενίσχυση του στρατού της.
 Ο Δένδιας είπε, «Εάν πιστεύετε ότι ο συνοριακός μας γείτονας είναι μια χώρα που σκέφτεται το καλύτερο για εμάς, τότε δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για τον εκσυγχρονισμό του στρατού. Κανείς όμως δεν σκέφτεται έτσι. «Πρέπει να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε τις προκλήσεις μιας νέας εποχής», είπε».
Ο Δένδιας δήλωσε ότι η διατήρηση της ήρεμης ατμόσφαιρας είναι προτεραιότητά τους.

Sozcu

The Hellenic Information Team

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com