18.2.24

Αγρότες: Συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ. για την “κάθοδο” στο Σύνταγμα – Οι όροι

Σε σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συζητήθηκαν οι όροι υπό τους οποίους θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο, οι οποίοι θα αποσαφηνιστούν πλήρως αύριο, Δευτέρα.


 Για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα συσκέπτεται πυρετωδώς η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο, υπό το οποίο τα τρακτέρ θα μπουν στην πρωτεύουσα και θα φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συζητήθηκαν οι όροι υπό τους οποίους θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο, οι οποίοι θα αποσαφηνιστούν πλήρως αύριο, Δευτέρα (19/02).

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναμένεται να έχει μια πιο ξεκάθαρη πληροφόρηση από τους αγρότες για τους αριθμούς των συμμετεχόντων και των οχημάτων τους. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται αγρότες από την Θεσσαλία, την Βόρεια και την Στερεά Ελλάδα.

Δεν θα εμποδιστούν τα τρακτέρ να εισέλθουν στην πρωτεύουσα, όμως θα καθορίσει αύριο η Αστυνομία πόσα τρακτέρ αντέχει το κέντρο της Αθήναςη διαδρομή θα οριστεί μόνο από την Αστυνομία και η πορεία θα γίνει σε όλη της την διάρκεια με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται ότι το “μπλόκο” του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήρθε μετά τη συνάντησή του με αγρότες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το μεσημέρι της Παρασκευής (16/02), προκειμένου να συζητηθεί η “μεγάλη κάθοδος” των αγροτών στην Αθήνα.

https://www.news247.gr