18.2.24

Ρωσία: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό του Ναβάλνι- Ψέματα και εμπαιγμό καταγγέλλει η οικογένεια

 

Νέα νεκροψία ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές- Προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη λένε οι υποστηρικτές του Ναβάλνι

Συνεχίζεται το θρίλερ με την παράδοση της σορού του Αλεξέι Ναβάλνι στην οικογένειά του. 

Παρά τις ολοήμερες προσπάθειες στην πόλη Σάλεκχαρντ, η μητέρα του, Λιουντμίλα και ο δικηγόρος της, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν πού βρίσκεται η σορός του, καθώς οι υπεύθυνοι της φυλακής όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι είπαν ότι η σορός βρισκόταν στο νεκροτομείο, όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Ναβάλνι χτυπήθηκε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» και ότι οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα συνεχιστούν, με δεύτερη νεκροψία την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση στο Χη εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Kira Yarmysh, η Επιτροπή Ερευνών τους είπε ότι «οι αρχές θα παραδώσουν τη σορό στους συγγενείς όταν η έρευνα ολοκληρωθεί».«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόσβαση στη σορό και δεν ξέρουμε με βεβαιότητα πού βρίσκεται. Απαιτούμε από τις ρωσικές αρχές να παραδώσουν αμέσως το σώμα του Αλεξέι στην οικογένειά του» δήλωσε η Κίρα Γιάρμις. 

Εντωμεταξύ, οι συλλήψεις πολιτών που μετέχουν σε συγκεντρώσεις προς τιμήν του Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζονται. 

Οι αρχές απομακρύνουν τα κεριά, τις φωτογραφίες και τα λουλούδια που αφήνουν οι πολίτες σε αυτοσχέδια μνημεία και σε μνημεία των πεσόντων της σοβιετικής καταστολής.

Σύμφωνα με ρωσικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, πάνω από 400 πολίτες έχουν συλληφθεί τα τελευταία 24ωρα.

https://gr.euronews.com/