17.2.24

Εντολή Μπάιντεν να ξεκινήσουν επαφές με την Ρωσία για τα πυρηνικά αντιδορυφορικά όπλα - Άλλα λέει ο Πέσκοφ

Δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
Από την Τετάρτη είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ στις ΗΠΑ που αφορά στην ενημέρωση για ύπαρξη απειλής και σχετίζεται με την Ρωσία σύμφωνα με όσα αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Μάλιστα πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε την ύπαρξη της απειλής και αναφέρθηκε σε «μια αντιδορυφορική ικανότητα που αναπτύσσει η Ρωσία. Δεν πρόκειται για όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε ανθρώπους ή να προκαλέσει φυσική καταστροφή στη Γη».
Και συμπλήρωσε: «Πρώτον, δεν πρόκειται για μια ενεργή ικανότητα που έχει αναπτυχθεί και παρόλο που η επιδίωξη της Ρωσίας για τη συγκεκριμένη ικανότητα είναι ανησυχητική, δεν υπάρχει άμεση απειλή για την ασφάλεια κανενός».
Σημειώνεται ότι μια μέρα πριν υπήρξε ανάρτηση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μάικ Τέρνερ, που ανέφερε ότι η επιτροπή είχε «πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».
Αμερικανικά Μέσα αναφέρουν ότι ήδη ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή ώστε να ξεκινήσουν επαφές με τη Ρωσία για το θέμα.
⚡️John Kirby spoke about the “national security threat” that Congress has been warned about.It concerns “anti-satellite weapons” being developed by russia.U.S. President Joe Biden has instructed his administration to hold talks with russia over a possible nuclear weapons… pic.twitter.com/d07QHSU7Yk— FLASH (@Flash_news_ua) February 15, 2024
Πηγή: newsbreak.gr
Σχετίζουν με τη Ρωσία την «εθνική απειλή» που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑΟ πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε από τον Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει τις πληροφορίες
Συνεχίζεται το θρίλερ που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες της Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από επείγουσα ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών σε Κογκρέσο και Γερουσία, για «ύψιστη υπόθεση εθνικής σημασίας».
«Ζητώ από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί μας να μπορούν να συζητήσουν ανοιχτά τις ενέργειες που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την απειλή», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τέρνερ.Η αντίδραση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής στο Κογκρέσο
Αν και τόσο ο Τέρνερ όσο και ο Λευκός Οίκος δεν έδωσαν επιπλέον πληροφορίες για την «απειλή», δύο πηγές και ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπαν στο CNN ότι σχετίζεται με τη Ρωσία και συγκεκριμένα ενέργειές της στο διάστημα! Μία από αυτές τις πηγές μάλιστα επιβεβαίωσε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» ρωσική δυνατότητα «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα».
Αμερικανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την πρόθεση της Ρωσίας να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο διάστημα, το οποίο θα χρησιμοποιήσει εναντίον άλλων δορυφόρων.
Το Sky News Arabia επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο που ισχυρίζεται πως «οι ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις εγείρουν ανησυχίες στην Ουάσιγκτον σχετικά με την πιθανότητα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν συμφέροντα εθνικής ασφάλειας».
Πηγή: newsbreak.gr
Ρωσία: Κόλπα… του Λευκού Οίκου τα περί πυρηνικών όπλων στο ΔιάστημαΠροσπαθούν να πιέσουν το Κογκρέσο να εγκρίνει τη βοήθεια στην Ουκρανία λέει το ΚρεμλίνοΣτον πανικό που ξέσπασε στις ΗΠΑ σχετικά με τη σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια και με τα σχέδια της Ρωσίας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο Διάστημα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος έκανε λόγο για ένα ακόμα τέχνασμα από τον Λευκό Οίκο.«Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι.Ας περιμένουμε αυτήν την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια, Jake Sullivan, για το εάν θα υπάρξει κάποιου είδους πληροφορία.Αλλά είναι προφανές ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί με κάποιου είδους τέχνασμα, με κάποιου είδους «απατεωνιά» να πιέσει το Κογκρέσο να ψηφίσει το νομοσχέδιο της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.Είναι προφανές.Θα δούμε σε τι κόλπα θα καταφύγει ο Λευκός Οίκος» υπογράμμισε ο Peskov.Υπενθυμίζεται πως ο Jake Sullivan έχει ανακοινώσει ότι εντός της ημέρας θα απευθυνθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να συζητήσει την υποτιθέμενη απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: bankingnews.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com