1.2.24

Σύμβαση από την ASELSAN για το σύστημα ραντάρ νέας γενιάς



Υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ της ASELSAN και μιας εγχώριας εταιρείας για την ανάπτυξη ενός συστήματος ραντάρ νέας γενιάς. Το συμβόλαιο, αξίας 20.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την παραγωγή του ραντάρ εκτός από την ανάπτυξή του.
Συμφωνία ραντάρ στην επιχειρηματική συνεργασία ASELSAN και TAI

Στην κοινοποίηση της ASELSAN προς την Πλατφόρμα Δημόσιας Αποκάλυψης (KAP) στις 16 Μαΐου 2023, ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε σύμβαση αξίας 365 εκατομμυρίων 625 χιλιάδων TL και 18 εκατομμυρίων 750 χιλιάδων δολαρίων. Στη δήλωση περιλήφθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις:
«Υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ της ASELSAN και της TAI Business Partnership και της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών για την προμήθεια Συστημάτων Ραντάρ και Ηλεκτρονικού Πολέμου, την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση λογισμικού αεροηλεκτρονικής. Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, το μερίδιο εργασίας της ASELSAN είναι 365.625.000, - TL και 18.750.000, - δολάρια. Αυτή η δήλωση έγινε με βάση την άδεια που έλαβε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών».

Επί του παρόντος, 35 διαφορετικά ραντάρ έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την ASELSAN, και περισσότερα από 1500 ραντάρ, τα περισσότερα από τα οποία είναι μικρού μεγέθους, βρίσκονται σε ενεργή λειτουργία. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υπό ανάπτυξη 29 ραντάρ. Τα 12 έργα ραντάρ που εκτελούνται επί του παρόντος συγκαταλέγονται στις επιμέρους μελέτες των έργων ραντάρ της ASELSAN που στοχεύουν να αναπτυχθούν τη δεκαετία του 2030.
 Εξετάζοντας τους στόχους για το 2022-23, μπορεί να φανεί ότι η ASELSAN έχει ολοκληρώσει τις μελέτες ραντάρ της ζώνης S. Τα ραντάρ ζώνης S μπορούν να περιγραφούν ως ραντάρ ανίχνευσης όπλων μεγάλης εμβέλειας και σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης (EIRS). Το σύστημα EIRS θα αντικαταστήσει σύντομα τα ραντάρ TRS-22XX που παράγονται στην Τουρκία με άδεια της γαλλικής Thales. Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη EIRS ολοκλήρωσε τις εργοστασιακές της δοκιμές αποδοχής και αντικατέστησε ένα ραντάρ TRS-XX22 που σταθμεύει στα Άδανα με προσωρινή αποδοχή. Αναφέρεται ότι οι αριθμοί παραγωγής φορητών EIRS και Σταθερών EIRS θα είναι περίπου 18 μονάδες έως το 2030.

Εκτός από τα χερσαία ραντάρ, η ASELSAN αναπτύσσει επίσης ραντάρ μύτης για πολεμικά αεροσκάφη. Σχετικά με το θέμα, συνεχίζονται οι μελέτες ραντάρ μύτης για F-16, AKINCI TİHA, HÜRJET και KIZILELMA. Οι εργασίες για το MMU είναι λίγο πιο πίσω από άλλα έργα. Αναμένεται ότι τα πρώτα προϊόντα θα προκύψουν με το έργο να ξεκινήσει προς το τέλος του 2023, όταν θα αυξηθεί το επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας.

Ολοκληρώθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με το ραντάρ χαμηλού υψομέτρου (AIR) και το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, που θα εξυπηρετούν στο σύστημα αεράμυνας SİPER και τα συστήματα έχουν παραδοθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, τα ραντάρ χρησιμοποιούνται ενεργά στις δοκιμές του συστήματος αεράμυνας SİPER. Συνεχίζονται οι δοκιμές αποδοχής του ραντάρ της AKKOR, που είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του άρματος ALTAY.
Silah Tespit εμβέλειας 100 χιλιομέτρων.Erken İhbar Radar Sistemi (EİRS) εμβέλειας 470 χιλιομέτρων! Ναι δεν θα δουν το F-35 με τόση μεγάλη εμβέλεια, θα μπει και θα βγει αόρατο!

600 χιλιόμετρα εμβέλεια έχουν τα στατικά ραντάρ αεράμυνας Uzun Menzilli και αντιβαλλιστικές ικανότητες.
MURAD AESA για αεροσκάφη και UAV. Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Επί του παρόντος, 35 διαφορετικά ραντάρ έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την ASELSAN, και περισσότερα από 1500 ραντάρ, τα περισσότερα από τα οποία είναι μικρού μεγέθους, βρίσκονται σε ενεργή λειτουργία. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υπό ανάπτυξη 29 ραντάρ. Τα 12 έργα ραντάρ που εκτελούνται επί του παρόντος συγκαταλέγονται στις επιμέρους μελέτες των έργων ραντάρ της ASELSAN που στοχεύουν να αναπτυχθούν τη δεκαετία του 2030.Σε ότι οπλικό σύστημα αγόραζαν ζητούσαν συμπαραγωγή, σιγά- σιγά ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα δικά τους! Πάλεψαν αγωνίστηκαν και δεν είχαν έξυπνους πολιτικούς σας τους δικούς μας, να διαλύσουν τα πάντα και να κλείσουν της πολεμικές βιομηχανίες.
Τα δικά μας τα ξεφτέρια που έβαζαν επάνω στης διοικήσεις των πολεμικών βιομηχανιών τους άριστους των αρίστων! Τελείως άσχετους με το αντικείμενο που ήξεραν από την λαχαναγορά και άλλα άσχετα επαγγέλματα. 
Οι δικές μας οι ιδιοφυΐες που άλλα έλεγε ο ένας και άλλα έλεγε και να βολέψουμε τα δικά μας τα παιδιά κάπου! Τώρα θα, θα, θα, θα, σας, μας φτιάξουνε πολεμική βιομηχανία! Τώρα που το πουλάκι πέταξε;

Η εθνική μας τύφλωσης σε όλο της το μεγαλείο!
Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί τα καλόπαιδα που είχαν και κατείχαν της ανώτερες και της ανώτατες θέσεις, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το καλό αυτού του τόπου!








Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/01/aselsan.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com