26.1.24

Μεσολόγγι: Οι Αρχές “κλωνοποίησαν” το κινητό του Μπάμπη – Το κόλπο με τη SIM


Σαρώνουν τον βάλτο οι Αρχές με τη συνδρομή του Στρατού για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου και του κινητού τηλεφώνου του 31χρονου Μπάμπη που δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο του εγκλήματος εντοπίστηκε ένας κενός κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου από 10βολο, το οποίο θεωρούν οι Αρχές πως είναι το επίμαχο φυσίγγιο που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο, καθώς είναι της ίδιας μάρκας και τύπου με αυτά που βρέθηκαν στα ρούχα του θύματος.

*Ωστόσο, καθώς τα πυρομαχικά των κυνηγετικών όπλων προέρχονται από λειόκανα όπλα, δεν δίνουν βαλλιστικό αποτύπωμα, παρά μόνο αν συνοδεύονται στην εξέταση από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

Σε αναμονή βρίσκονται παράλληλα οι Αρχές και για τα αποτελέσματα DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

https://www.news247.gr

*Πράγματι στα λειόκανα όπλα δεν βρίσκεται αποτύπωμα στην βολίδα από την κάνη, ελλείψει ραβδώσεων σ αυτήν. Όμως ευρίσκεται αποτύπωμα  στο καψούλι του φυσιγγίου που χρησιμοποιήθηκε,  συγκρινόμενο με άλλο (με μικροσκοπική εξέταση) και να γίνει αντιπαραβολή  και να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε το όπλο ενός υπόπτου ή όχι, διότι διαφορετικό ίχνος αφήνει  στην επιφάνεια του, ο επικρουστήρας κάθε όπλου.

EFENPRESS