23.1.24

O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ



 Στέλιος Κυριμλής




Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

Άρχισα να γράφω τις σκέψεις μου εδώ και μία εβδομάδα, αλλά τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα και αλλάζουν δραματικά από στιγμή σε στιγμή που δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθήσω και να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για όλα αυτά.

Δεν πρόλαβα να σας στείλω τις σκέψεις μου # 141, στις 10 Ιανουαρίου και την επόμενη μέρα, Αμερικανοί και Άγγλοι βομβάρδισαν τους Χούτι!!... Εάν θυμάστε, είχα κάνει το σχόλιο ότι οι Χούτι δεν είχαν καμία σοβαρή αντιμετώπιση μέχρι τώρα, και αναρωτιόμουν πότε ο Λευκός Οίκος θα δώσει επιτέλους την άδεια στο Αμερικανικό Ναυτικό να δράσει και όπως βλέπετε την έδωσε την επόμενη ημέρα!!

Αυτό ήταν ένα σοβαρό μήνυμα όχι στους Χούτι, αλλά και στο Ιράν, και βέβαια για την Σαουδική Αραβία αλλά για διαφορετικούς λόγους.,.. Από τότε έχουμε δει διάφορες αντιδράσεις και αντίποινα βομβαρδισμών από όλες τις μεριές

Για μια στιγμή τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται κάπως επικίνδυνα και ο φόβος για μία γενική σύρραξη ήταν φανερός. Εγώ πάντως, πιστεύω ότι το Ιράν και τα τσιράκια του, οι Χούτι, δεν θα τολμήσουν να κάνουνε τίποτε περισσότερο!

Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι αρχικώς διάλεξαν να βομβαρδίσουν μόνο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις , τα Ραντάρ, τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, τα ελικόπτερα, τα ταχύπλοα σκάφη η ότι άλλα καράβια, η, στρατιωτικός εξοπλισμός υπήρχε στους Χούτι, για να σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις των στα εμπορικά πλοία.

Προς το παρόν όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλληλο-βομβαρδίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις με πυραύλους μεγάλου βελινεκούς, σε Συρία, Ιράκ και Πακιστάν, έξω όμως από τα σύνορα του Ιράν και του Ισραήλ, για να στείλουν όλοι μηνύματα για τις διάφορες στρατιωτικές ικανότητες και δυνατότητες τα όπλα τους που μπορεί να έχουν….

Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος η σύρραξη αυτή να γενικευτεί και η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να κλιμακωθεί η κατάσταση και να ανοίξουν και τρίτο μέτωπο στην Αμερική….όμως δεν νομίζω θα την ακολουθήσει κανείς!

Εκτός από την Συρία και το Ιράκ, το Ιράν θέλοντας να δείξει την ισχύ του, έκανε την βλακεία να βομβαρδίσει στόχους και στο Πακιστάν το οποίο μάλιστα απάντησε άμεσα με τους δικούς του βομβαρδισμούς σε περιοχές μέσα στοΙράν.

To Ιράν και το Πακιστάν είναι σύμμαχοι της Κίνας, και για το Ιράν να τα βάλει με το μεγαλύτερο και Πυρηνικό Πακιστάν ήταν μεγάλη βλακεία. Η Κίνα, η οποία εξαρτάτε κατά 40% για τις ενεργειακές της ανάγκες από το Ιράν, ζήτησε άμεσα από όλους να κρατήσουν ψυχραιμία.....Σε περίπτωση που ξεκινούσε κάποιος πόλεμος μεταξύ Ιράν και Πακιστάν, η Κίνα θα ήταν υποχρεωμένη να διαλέξει στρατόπεδο και αυτό θα έβαζε τέλος στην ηγεμονία της, τουλάχιστον στην Ν.Α. Ασία!...

Τα πράγματα τώρα φαίνεται να ησύχασαν λίγο, αλλά δεν τελείωσαν.....ελπίζω ότι δεν θα επεκταθεί περισσότερο και θα μείνουμε μόνο στις ρητορικές απειλές...

Εν τω μεταξύ η υποταγή της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας , προς στην Αμερική, συνεχίζεται....Καινούργιες παραγγελίες όπλων από την Γερμανία της οποίας η οικονομία βουλιάζει συνεχώς, αλλά ακόμα και από την μακρινή Ιαπωνία και βέβαια πιέσεις για καινούργιες καθυστερήσεις στην Ευρωπαϊκή παραγωγή αεροπλάνων 6ης γενεάς, όπως ζητούν οι Αμερικάνοι… Βλέπετε προηγούνται τα αμερικανικά Φ-35!!!!.

Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν, ότι σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας προς την Γερμανία δεν θα υπάρξει καμία αμερικανική υποστήριξη , και αυτό το ξεκαθάρισε ο Τράμπ προς την Φον-ΝτερΛάϊον!!!...Η προστασία έρχεται μόνο με ανταλλάγματα που ζητάει η Αμερική από την Γερμανία!!

Η ταπεινή μου γνώμη είναι (χωρίς να μπορώ να την υποστηρίξω , αλλά έχω τους λόγους μου) ότι η Γερμανική Αμυντική βιομηχανία θα πρέπει να περάσει σταδιακά στην Αμερική!

Να μην ξεχνάμε, η προστασία είναι μόνο για το διάστημα που έχειι κάποιος ορισμένα αγαθά να δώσει στους προστάτες σου....και όταν αυτά τελειώσουν, μπορεί να σταματήσουν η και να φύγουν.... Αλλά …. ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!....Βέβαια το ίδιο ισχύει και για εμάς...

Σήμερα δεν υπάρχουν φίλοι και σύμμαχοι δυστυχώς!!!...Μόνο συμφέροντα!..

Και η Τουρκία?... προς το παρόν, ούτε Φ-16, ούτε Φ-35, ούτε Εurofighters, τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμα….



ΥΠΕΞ. ΑΝΤΟΝΥ ΜΠΛΙΚΕΝ

Φίλοι μου, δεν πιστεύω ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονυ Μπλίκεν πήγε στα Χανιά για να μιλήσει στον Μητσοτάκη γιατί έχουν κάποια ειδική σχέση μεταξύ τους. Αντιθέτως , πιστεύω ότι πήγε γιατί ήθελε να μιλήσουν μακριά από μικρόφωνα, υπουργούς, συμβούλους, διπλωμάτες, γραμματείς και Φαρισαίους κλπ. κλπ., Δεν καταλαβαίνω , αλλά ούτε μου αρέσει μία τέτοια μυστική διπλωματία που ίσως αφορά την Εθνική μας Κυριαρχία. Πιστεύω ότι το έκανε για να προβάλει τις Τουρκικές απαιτήσεις και βέβαια τις απαραίτητες Αμερικανικές πιέσεις και «συμβουλές» για να πείσει τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει υποχωρήσεις σε αυτά που ζητούν οι Τούρκοι.

Είναι κοινό μυστικό , ότι οι Αμερικανοί ενοχλήθηκαν με την πρόσφατη διάταξη της Ε. Ε. για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό σχεδιασμό της Ελλάδας, δηλαδή την επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12 ν.μ., όπως έχουν κάνει και όλες οι άλλες Χώρες της Ένωσης. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να το κάνει και είναι η μόνη Χώρα μέχρι τώρα, που δεν το έκανε. Η Ε.Ε απείλησε ότι θα πάει την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο στο Αμβούργο για πιθανές κυρώσεις , αφού η προθεσμία που της έδωσε έληξε εδώ και μερικά χρόνια και δεν υπάρχει πρόοδος !!.

Η Τουρκία απείλησε ότι θα αντιδράσει βίαια για αυτό το θέμα και να μην ξεχνάμε έχουμε και το περίφημο Casus Belli!.. Οι Αμερικανοί έχουν ενημερώσει και τις δύο πλευρές ότι θέλουν ηρεμία στο Αιγαίο, και με τους δύο πολέμους αυτήν την στιγμή στην Ουκρανία και την Γάζα, δεν θέλουν ένα καινούργιο μέτωπο στο Αιγαίο.

Η συμφωνία λοιπόν που μας έφεραν οι Αμερικανοί από την Τουρκία, είναι ότι….ναι, το Αιγαίο θα το αφήσουν στην επιρροή της Ελλάδας , αλλά η Ελλάδα θα μοιρασθεί τους υδρογονάθρακες της Ανατολικής Μεσογείου με την Τουρκία, με μειωμένη επίδραση της ΑΟΖ του συμπλέγματος Καστελλόριζου!

Δηλαδή το Καστελλόριζο δεν θα έχει πλέον την δική του ΑΟΖ και να εφάπτεται με αυτήν της Κύπρου!...και είναι εκεί όπου έκαναν τις παράνομες γεωτρήσεις οι Τούρκοι πριν τρία χρόνια, και ξέρουν που ακριβώς υπάρχουν κοιτάσματα και πόσο μεγάλα είναι.!!!! Όσο για τον Ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο, οι Τούρκοι θα προσποιούνται ότι δεν θα κάνουν παραβιάσεις και οι Έλληνες θα προσποιούνται ότι όντως δεν υπάρχουν παραβιάσεις και έτσι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις, ούτε και αναχαιτήσεις, και δεν θα προκαλούμε, αφού τα Ελληνικά Ραντάρ θα είναι κλειστά !!

Έτσι η Τουρκία θα είναι το «καλό παιδί» και ο Μητσοτάκης τώρα συμφώνησε να υποχωρήσει απέναντι στην Τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα και να δώσει το «πράσινο Φως» για να μπορέσει η Τουρκία να πάρει τα Φ-16 και τα κιτς αναβάθμισης των παλαιών αεροπλάνων, που ζητάει από την Αμερική!... Και βέβαια εμείς, σιγά-σιγά αποστρατιωτικο-ποιούμε και τα νησιά μας, όπως έτσι το ζητούν οι Τούρκοι!!... Απίστευτο!!!

Εν τω μεταξύ, κανένας δεν αναφέρει, και ούτε το έγραψαν τα ΜΜΕ, το γεγονός ότι η Τουρκία ενεργοποίησε τα Σ-400 , που πείρε από την Ρωσία, και στοχεύουν τώρα την Ελληνική νήσο (βραχονησίδα) Ζουράφα, την οποία, τώρα δεν μπορούν να την πλησιάσουν Ελληνικά πλοία.

Άλλη μια γκρίζα ζώνη όπως και στα Ίμια!!! Όλοι γνωρίζουν από παλιά, ότι στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλά κοιτάσματα υδρογοναθράκων!!!

Δεν ξέρω εάν το πιστεύει κανείς, αλλά το αρχικό σχέδιο των Αμερικανών για το Αιγαίο ήταν να αρχίσουν οι Έλληνες και οι Τούρκοι τις εξορύξεις των υδρογοναθράκων από Αιγαίο και Α. Μεσόγειο ταυτοχρόνως , και όταν φτάσουν σε σημείο που οι Χώρες κερδίζουν πολλά χρήματα , να προσπαθήσουν να έλθουν σε κάποιον αμοιβαίο συμβιβασμό συνεκμετάλλευσης του Θαλάσσιου πλούτου!...



ΤΟΥΡΚΙΑ



Εχθές, οι Αμερική έστειλε ένα διαστημόπλοιο στον Διεθνή Ερευνητικό Σταθμό, μέσω της ιδιωτικής εταιρείας SPACEX του Elon Musk , μία ομάδα ερευνητών να αντικαταστήσουν την ομάδα που ήδη ήταν εκεί εδώ και 6 μήνες.

Για πρώτη φορά, ένας από τους ερευνητές της καινούργιας ομάδας ήταν και ένας Τούρκος συνταγματάρχης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους συμπατριώτες του από το διάστημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κίνηση ήταν εξαιρετικά τιμητική για την Τουρκία.

Τελικά, οι Αμερικάνοι θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία στην Δύση πάση θυσία...και με όποιο κόστος ...τελεία και παύλα!

Η συμμετοχή του Τούρκου συνταγματάρχη και η εκτεταμένη εκπαίδευση του μόνο τυχαία δεν ήταν, και σίγουρα είχε και μεγάλο χρηματικό κόστος και κάποιος το πλήρωσε…όχι όμως οι Τούρκοι!

Οι Κινέζοι, εδώ και χρόνια, όχι μόνο έχουν μεγάλη εμπορική συνεργασία με την Τουρκία αλλά και μεγάλα μελλοντικά σχέδια για αυτήν …Θέλουν να την κάνουν μία καινούργια "Μικρή Κίνα" και να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής τους στην Τουρκία, για να τροφοδοτούν άμεσα την Ευρώπη με τα φτηνά προϊόντα τους, μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού», που εδώ και χρόνια και χωρίς πολύ θόρυβο συνεχίζουν να κτίζουν…Οι Αμερικάνοι μάταια προσπαθούν να την κρατήσουν εκτός και της τα δίνουν

όλα, αλλά ο Ερντογάν φαίνεται ήδη το έχει αποφασίσει.





ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ



Τελευταία, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα....αν και οι αγορές μας στέλνουν όχι και τόσο καλά μηνύματα, το Χρηματιστήριο και οι στατιστικές (πληθωρισμός, νέες θέσεις εργασίας κλπ.) μας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο και εδώ πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για το τι μας περιμένει και με τις προεδρικές εκλογές μπροστά μας…..

Ο δισεκατομμυριούχος Ρέι Ντάλιο (Raymond Thomas Dalio) με περιουσία άνω των $15.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένας Αμερικανός επενδυτής και διαχειριστής κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως συνδιευθυντής επενδύσεων του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, της Bridgewater Associates, από το 1985. Ίδρυσε την Bridgewater το 1975 στη Νέα Υόρκη είπε πρόσφατα :

«βρισκόμαστε κοντά σε έναν βάναυσο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan, Jamie Dimon, συμφωνεί και είπε :

"Οι επιθέσεις στο Ισραήλ μπορεί να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις. Αυτή μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή που έχει δει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες."

Και τώρα, η Επιτροπή Στρατηγικής Θέσης, στην Ουάσιγκτον, η οποία είναι μια δικομματική επιτροπή που διορίστηκε από το Κογκρέσο ,μόλις δημοσίευσε μια έκθεση που έλεγε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανούς ταυτόχρονους πολέμους με τη Ρωσία και την Κίνα».

Η έκθεση ζητά την άμεση επέκταση των συμβατικών δυνάμεων, καθώς και την ενίσχυση του προγράμματος πυρηνικών όπλων μας.

Tα σχόλια αυτά είναι από τραπεζίτες με παγκόσμια εμβέλεια και από Κρατικούς οργανισμούς και πρέπει να τα λάβουμε υπ’όψην μας πολύ σοβαρά…Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά είναι προληπτικά μέτρα και δεν θα προχωρήσουμε σε τίποτε παραπάνω, αλλά όπως λέει και το ρητό…..«Φύλαγε τα ρούχα σου…κλπ.»

Απλώς πρέπει να δώσουμε προσοχή στα νέα και τις αποφάσεις του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Klaus Schwab ,στο Νταβός, όπου λαμβάνουν μέρος συναντήσεις Πολιτικών από διάφορα Κράτη του Πλανήτη οι οποίοι συζητούν, παζαρεύουν και αποφασίζουν, και αυτά τα νέα μπορούν να μας δώσουν μία κατεύθυνση!..



ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν ξέρω εάν το μάθατε, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σχεδιάζει να πουλήσει 30% του Διεθνούς αεροδρομίου Αθηνών ως μέρος της ιδιωτικοποίησης του, για περίπου 800 εκατ. ευρώ. Δεν διαφωνώ....η μερική ιδιωτικοποίηση του ίσως να είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη του, αλλά αυτό το ποσό των 30% ως αρχικό κεφάλαιο, μου φαίνεται υπερβολικό...

Εδώ, η Κυβέρνηση και ο υπουργός κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί μετά την πώληση του κρατικού μεριδίου της Εθνικής τράπεζας πριν 2 μήνες, που το έδωσαν για πολύ λιγότερο της πραγματικής του αξίας...δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο λάθος και με το αεροδρόμιο Αθηνών....Δεν μας έμειναν και πολλά περιουσιακά στοιχεία για να πουλήσουμε πλέον!!!

Μας τα πήραν όλα οι Γερμανοί, Ιταλοί, Κινέζοι και Αμερικάνοι!!..α, ξέχασα και τους Τούρκους που έρχονται τώρα!......Έλεος!



Οι παράνομοι λαθρομετανάστες που μπαίνουν στην Χώρα μας έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Φρόντεξ, περίπου 380,000 λαθρομετανάστες έχουν περάσει τα σύνορα μας παράνομα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός από 2016!!. Με τους Σύριους να έχουν φτάσει τις 100,000....Τώρα σε λίγο καιρό θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους....Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά!

Ρωτήστε τον κ. Καιρίδη εάν έχει κάνει τίποτε σχέδια για αυτό που μας περιμένει!!!..



Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση βιάζεται για όλα τα Βαλκάνια να υπογράψουν την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, η Ελλάδα πολύ καλά κάνει και συνεχίζει να μπλοκάρει την είσοδο της Αλβανίας λόγω έλλειψης προόδου στην παράνομη φυλάκιση του Δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντυ Μπελέρη. Στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα ήδη συμφώνησε για την είσοδο της, αφού η Χώρα αυτή έκανε επιτέλους ορισμένες από τις συμφωνηθέντες αλλαγές με της συμφωνίας των Πρεσπών. Τις απαραίτητες αλλαγές στο σύνταγμά τους, που είναι και το σπουδαιότερο όμως, μετά από 3 χρόνια, δεν τις έχουν κάνει ακόμα!!!...Πόσο νομίζετε ότι πρέπει να περιμένουμε????

Γιατί τότε τους αφήσαμε να μπούνε μέσα στην συνθήκη αμυντικής συνεργασίας???

Προσπαθώ , αλλά δεν την καταλαβαίνω την Κυβέρνηση μας πολλές φορές!!



Για πρώτη φορά, οι Ελληνο-αμερικανοί πολιτικοί στο Κογκρέσο, καθώς και πολλοί άλλοι πολιτικοί μέσα από την ομάδα"φίλοι της Ελλάδας", έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο Μπάϊντεν, ζητώντας του να καλέσει στον Λευκό Οίκο τον Κύπριο πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας από όλους μας, προς τους Τούρκους ,για τα 50 χρόνια παράνομης κατοχής στην Κύπρο!!

Επίσης πρότειναν στον Αμερικανό πρόεδρο να υποστηρίξει οικονομικώς και την συμμαχία 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ) και να καταργηθούν οι βίζες για τους Κύπριους αδελφούς μας που επισκέπτονται την Αμερική !!

Εάν τα κάνει αυτά ο Μπάϊντεν, νομίζω θα έβαζε ένα μεγάλο γκόλ για την προεδρική του εκστρατεία!!! ...Να δούμε , το ελπίζω!...Οι πιθανότητες είναι μεγάλες!!!...Εάν όχι, τότε θα βάλει αυτογκόλ!.

Το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι , τα παραπάνω έγιναν με πολύ σκληρή δουλειά από ανθρώπους της Ομογένειας που γνωρίζετε

και πρέπει να είστε υπερήφανοι για αυτούς!



Αγαπητοί μου φίλοι αυτές είναι μερικές από τις τελευταίες σκέψεις που με απασχολούν και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να το πείτε …και εάν δεν τις επιθυμείτε, μπορείτε να μου στείλετε την λέξη ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω…Περισσότερα νέα αργότερα….

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.CArea,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

 

Steve AKirimlisVP

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182

 

Bus: 240-395-1391

Fax: 240-395-1393

Email: steve@courtesytitle.net