30.1.24

Στο μη επανδρωμένο σόου των Εμιράτων, ο τοπικός αμυντικός γίγαντας EDGE Group τοποθετείται ως «βασικός» παίκτης αυτονομίας


Στο μη επανδρωμένο σόου των Εμιράτων, ο τοπικός αμυντικός γίγαντας EDGE Group τοποθετείται ως «βασικός» παίκτης αυτονομίας.
Στο UMEX 2024 στο Άμπου Ντάμπι, η EDGE ανακοίνωσε μια σειρά από συμφωνίες και επιχειρηματικές κινήσεις και σε μια συνέντευξη ο πρόεδρός της υποσχέθηκε περαιτέρω επέκταση καθώς η εταιρεία παίζει μια «ανατρεπτική γεύση του παίκτη». UMEX 2024 — Στην Έκθεση Μη Επανδρωμένων Συστημάτων, ο αμυντικός γίγαντας των Εμιράτων EDGE ανακοίνωσε δύο μεγάλα συμβόλαια μη επανδρωμένων, απέκτησε έναν νέο διανομέα άμυνας και έκανε το ντεμπούτο του σε τρία νέα μη επανδρωμένα συστήματα. Όλα είναι μέρος, είπε ο πρόεδρος του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, της ώθησης της EDGE να καθιερωθεί ως «βασικός παίκτης» στο αυτόνομο σύστημα και τη σφαίρα της τεχνητής νοημοσύνης.

«Έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή προϊόντων. Ξεκινήσαμε να παραδίδουμε προϊόντα που οι πελάτες μας ήδη κάνουν παραγγελίες σε προϊόντα και σήμερα χωρίς αμφιβολία όσον αφορά τις αυτόνομες πλατφόρμες, είμαστε βασικός παίκτης σε αυτό το παιχνίδι και στόχος είναι να θεωρούμαστε βασικός παίκτης τεχνολογίας.» Ο Faisal Al Bannnai, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EDGE, είπε στο Breaking Defense και σε άλλο πρακτορείο.


Είπε ότι κατά την έναρξη του ομίλου πριν από τέσσερα χρόνια, είχε τρία μη επανδρωμένα προϊόντα στο χαρτοφυλάκιό του, σε σύγκριση με 50 μη επανδρωμένα συστήματα που διαθέτει τώρα — 17 από τα οποία είναι ήδη σε παραγωγή, ενώ άλλα θα εισέλθουν στην παραγωγή μεταξύ 2024 και 2025.

«Στην τετραετή μας διαδρομή, τα πρώτα δυόμισι [έως] τρία χρόνια, επικεντρωθήκαμε στην ευθυγράμμιση των εσωτερικών μας δυνατοτήτων, της στρατηγικής και τους τελευταίους 12 μήνες στοχεύαμε τις μικρομεσαίες εταιρείες να επιταχύνουμε τον οδικό μας χάρτη», είπε ο Al Bannai.


Η EDGE, η οποία έχει επί του παρόντος περισσότερες από 25 θυγατρικές αμυντικές εταιρείες, έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε αμυντικές εταιρείες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης πλειοψηφικού μεριδίου στην εσθονική Milrem Robotics, μια εταιρεία μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους. Έχει επίσης φέρει πλειοψηφικό μερίδιο στις ελβετικές εταιρείες μη επανδρωμένων ελικοπτέρων ANAVIA και πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις στη Βραζιλία.Όσον αφορά την ώθηση προς τη Νότια Αμερική, ο Al Bannai είπε: «Είναι μια μεγάλη αγορά που είναι έτοιμη να έρθει μια νέα ανατρεπτική γεύση παίκτη από αυτή την άποψη, κάποιος που είναι ευκίνητος, πρόθυμος να ακούσει τον πελάτη και ότι δεν είναι προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω, αλλά είναι μια προσέγγιση συνεργασίας ακόμη και με τον πελάτη».

Πρόσθεσε ότι ήταν μια αξιόλογη απόφαση να προωθηθεί σε αυτή την αγορά και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα. «Θα μας δείτε να αρπάζουμε ένα σοβαρό μερίδιο αγοράς στην αγορά της Λατινικής Αμερικής…», είπε.
Πίσω στην πατρίδα, η οντότητα EDGE Milrem Robotics, πρόσφατα πρόσθεσε σημαντικές συμβάσεις απευθείας από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το ένα αφορούσε 60 μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων 20 ρομποτικών οχημάτων μάχης και 40 UGV THEMIS. Δεν συμπεριλήφθηκε καμία τιμή στην ανακοίνωση.

Ο Al Bannai είπε ότι αυτά τα οχήματα προορίζονται να κάνουν πλήρεις επιχειρησιακές δοκιμές, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών θα αποφασίσει σε μεταγενέστερο στάδιο «για τη μεγαλύτερη παραγγελία για την αυτοματοποίηση των οχημάτων εδάφους».


Η άλλη συμφωνία, που ανακοινώθηκε σήμερα, είναι η ANAVIA της εταιρείας Edge να παράσχει στο Υπουργείο Εξωτερικών 200 μη επανδρωμένα ελικόπτερα HT-100 και ΗΤ-750.Specifications for the EDGE HT-100 and HT-750 unmanned helicopters:HT-100:

    Συμπαγές και ελαφρύ: Αυτό το μίνι ελικόπτερο έχει διάμετρο ρότορα 3,75 μέτρων και ζυγίζει μόνο 55 κιλά άδειο, καθιστώντας το εξαιρετικά φορητό και ευέλικτο.
    Μεγάλη αντοχή: Παρά το μικρό του μέγεθος, το HT-100 μπορεί να υπερηφανεύεται για χρόνο πτήσης έως και 250 λεπτά χάρη στον κινητήρα στροβίλου με άξονα 15 kW με απόδοση καυσίμου.
    Δυνατότητες πολλαπλών ρόλων: Το HT-100 μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα ωφέλιμα φορτία για εργασίες όπως η αναγνώριση, η επιτήρηση, η παράδοση φορτίου και η ανακούφιση από καταστροφές. Η μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου του είναι 65 κιλά.
    Εντυπωσιακή εμβέλεια: Ανάλογα με το βάρος ωφέλιμου φορτίου, το HT-100 μπορεί να φτάσει σε αποστάσεις έως και 400 km, καθιστώντας το κατάλληλο για κάλυψη μεγάλων περιοχών.
    Προηγμένα χαρακτηριστικά: Το HT-100 είναι εξοπλισμένο με πλήρως κρυπτογραφημένη σύνδεση δεδομένων MESH IP, δυνατότητες αυτόνομης απογείωσης και προσγείωσης και λειτουργικό ανώτατο όριο 3.000 μέτρων.

HT-750:

    Μεγαλύτερο και ισχυρότερο: Το HT-750 είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του HT-100, με διάμετρο ρότορα 7,3 μέτρων και μέγιστο βάρος απογείωσης 330 κιλά. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 150 kg.
    Εκτεταμένη εμβέλεια και αντοχή: Το HT-750 μπορεί να υπερηφανεύεται για χρόνο πτήσης έως και 8 ώρες και εμβέλεια έως και 800 km, καθιστώντας το ιδανικό για αποστολές μεγάλης εμβέλειας.
    Βελτιωμένες δυνατότητες: Το HT-750 έχει σχεδιαστεί για πιο απαιτητικές εργασίες και μπορεί να εξοπλιστεί με βαρύτερα και πιο εξελιγμένα ωφέλιμα φορτία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ραντάρ, εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου και οπλικών συστημάτων.
    Μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία: Το HT-750 μπορεί να λειτουργεί σε πιο σκληρά περιβάλλοντα και σε μεγαλύτερα υψόμετρα σε σύγκριση με το HT-100, χάρη στον ισχυρότερο κινητήρα και τη στιβαρή σχεδίασή του.

Ο πρόεδρος της εταιρείας είπε ότι η παράδοση αυτών των δύο συμφωνιών «θα ξεκινήσει φέτος στην πραγματικότητα, σε λίγους μήνες».

Νωρίτερα στο UMEX, η EDGE ανακοίνωσε επίσης την εξαγορά της International Golden Group με έδρα το Άμπου Ντάμπι, η οποία ήταν παραδοσιακά προμηθευτής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΑΕ. Η IGG παρουσίασε ξένα αμυντικά συστήματα σε ξεχωριστό περίπτερο στο UMEX, όπου παρουσίασε μια σειρά συστημάτων που αναπτύχθηκαν από κινεζική, ουκρανική και τουρκική εταιρεία, με ένα νέο εναέριο drone TB3 τουρκικής κατασκευής να ξεχωρίζει στην έκθεση.

«Νομίζω ότι η μεταφορά της IGG είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής για την οικοδόμηση μιας πολύ μεγάλης, προηγμένης τεχνολογίας αμυντικά εδώ και παγκοσμίως. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά προϊόντων και σχεδόν σίγουρα δεν θα αναπτύξετε όλα τα προϊόντα στον πλανήτη», είπε ο Al Bannai. «Πολύ λίγες χώρες μπορούν πραγματικά να καλύψουν τις ανάγκες σε κάθε προϊόν, αλλά φέρνοντας την IGG [ως] μέρος της EDGE, η IGG έχει πολλούς συνεργάτες προμηθευτών από αυτή την άποψη, και στην πραγματικότητα λατρεύουμε αυτή τη σχέση, αλλά αυτό που θα συμβεί τώρα είναι εμείς θα συνεργαστεί στενότερα με αυτόν τον συνεργάτη πωλητή για την εύρεση των κατάλληλων συνεργασιών, των κατάλληλων συνεργασιών και ίσως τομέων όπου μπορούμε να επενδύσουμε από κοινού σε ορισμένες τεχνολογίες."

Πρόσθεσε ότι εντάσσοντας την IGG ως μέρος του χαρτοφυλακίου του Ομίλου EDGE, θα μπορούσε να επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυό της. «Υπάρχει ήδη ένας αριθμός συζητήσεων με τους υπάρχοντες εταίρους της IGG για να γίνει κοινή δουλειά σε διάφορους τομείς από αυτή την άποψη», είπε.Ερωτηθείς εάν αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν κινεζικές εταιρείες, ο Al Bannai είπε ότι περιλαμβάνει «κάθε εταιρεία στον πλανήτη που είναι πρόθυμη να υποστηρίξει τα ΗΑΕ».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, η EDGE αποκάλυψε ένα μη επανδρωμένο εναέριο GY300, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα με περιστροφικά φτερά ειδικά για μεταφορά φορτίου και υλικοτεχνικής υποστήριξης με ωφέλιμο φορτίο 300 κιλών και με δυνατότητα σύντομης απογείωσης και προσγείωσης.

«Η πλατφόρμα είναι υπό ανάπτυξη και θα πετάξει τα επόμενα χρόνια», δήλωσε στο Breaking Defense ο ανώτερος αντιπρόεδρος στρατηγικής και αριστείας της EDGE, Ahmed Al Khoory.


Δύο μη επανδρωμένα συστήματα ξηράς έκαναν επίσης το ντεμπούτο τους στο περίπτερο της εταιρείας των Εμιράτων: το BUNKER PRO, ένα ιχνηλατούμενο μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) σχεδιασμένο για αποστολές επιτήρησης, στόχευσης αναγνώρισης και περιπολίας και το M-BUGGY, ένα τροχοφόρο όχημα ξηράς ISR.
Υπογραμμίζοντας τη συγκέντρωση της εταιρείας στα αυτόνομα συστήματα και την τεχνητή νοημοσύνη, ο Al Khoory είπε στο Breaking Defense, «Ο όμιλος EDGE έχει 160 πλατφόρμες στο χαρτοφυλάκιό του, 70 από αυτές είναι αυτόνομα συστήματα και υποσυστήματα»Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: τρέχουν και αγοράζουν εταιρίες, συστήματα και κάνουν συμπαραγωγές. Επενδύουν σε συστήματα αξιόλογα που δεν πούλησαν στην αγορά και τα αγοράζουν για δική τους παραγωγή. Κινήσεις που κάνει η κάθε μια λογική χώρα που θέλει να αναπτύξει πολεμική βιομηχανία και συμπαραγωγές. Εμείς στην Ελλάδα συνεχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα μας, δεν θέλουμε συμπαραγωγές και βιομηχανική συμμετοχή σε ότι αγοράζουμε. Συνεχίζουμε της αποφάσεις του παρελθόντος να καταστρέψουμε την πολεμική μας βιομηχανία και να μην την ξανά φτιάξουμε ποτέ!