15.1.24

«Η Ρωσία παρακολουθεί την Ευρώπη να πυροβολεί τα πόδια της»

Θ.Αυγερινός

 Όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, όπως συμβαίνουν και όχι όπως παρουσιάζονται από τη «μία πλευρά» που ορισμένοι «βάφτισαν» εδώ στην Αθήνα ως «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο Θανάσης Αυγερινός, δημοσιογράφος και ανταποκριτής μεγάλων μέσω ενημέρωσης στη Ρωσία, στο στούντιο του militaire channel, μιλά για τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του. Στη Δύση, στην Ουκρανία και στη Ρωσία.

Ο Θανάσης Αυγερινός αποδομεί όσα η Δύση παρουσιάζει ως τη μοναδική αλήθεια και το κάνει παραθέτοντας γεγονότα.

«Η Δύση και ειδικά η ΕΕ, συνεχίζει να πυροβολεί τα πόδια της», λέει ο Θανάσης Αυγερινός και αυτό νομίζουμε ότι ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να το αμφισβητήσει, μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου. Ενός πολέμου που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκίνησε και ο Θανάσης Αυγερινός μας το υπενθυμίζει.

Εκτιμά ότι η Δύση δεν θα είχε αντίρρηση να επιστρέψουμε σε μια μορφή «συμφωνιών του Μινσκ», αλλά όπως εξηγεί, «τώρα το τρένο έχει φύγει». Εξηγεί τον πόλεμο που κάνει η Ρωσία και για μεγάλο διάστημα προκαλούσε ερωτήματα σε όλους εμάς που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από τις τηλεοράσεις τους «πολέμους ισοπέδωσης», στο Βελιγράδι ή στη Βαγδάτη. «Η Δύση δημιουργεί μέσα στην Ευρώπη μια νέα Λιβύη, ένα νέο Ιράκ, μια νέα Συρία…Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η Δύση είχε τηρήσει όσα είχε υποσχεθεί στη Ρωσία. Είχαν υποσχεθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί και έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ας μην αναζητούμε ευθύνες μόνο στη μία πλευρά», λέει ο Θανάσης Αυγερινός.

«Η Ρωσία δεν μπορεί ούτε να εξαφανιστεί, ούτε να «μετακινηθεί». Όσοι πίστευαν στη Δύση ότι μπορούν να την διαλύσουν ,έχουν διαψευστεί από τις εξελίξεις», προσθέτει. Ποιο θα είναι το τέλος του πολέμου; Ο Θανάσης Αυγερινός λέει ότι η Δύση θα πρέπει να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποχώρησης της Ρωσίας ,όσο κι αν διαρκέσει ο πόλεμος φθοράς εναντίον της. «Αν η Ρωσία δεν εξασφαλίσει την ασφάλεια της και την εξαφάνιση της απειλής ο πόλεμος δεν θα τελειώσει», υποστηρίζει. Πως εξηγεί τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην αναμέτρηση Ρωσίας-Ουκρανίας;

Μιλά για το κομμάτι του Ελληνισμού που η Ελλάδα εγκατέλειψε στην περιοχή της Αζοφικής. «Η Ελλάδα στέλνει οβίδες που μπορεί να σκοτώσουν ομογενείς! Γιατί το κάνει», αναρωτιέται.

https://www.militaire.gr

Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο