6.1.24

Συλλήψεις ατόμων για εμπόριο λαθραίων καπνικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν περίπου 5.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 

συσκευασίες καπνού


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα.


Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 39 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα κατά συναυτουργία.


Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι εντοπίσθηκαν πρωινές ώρες χθες (05-01-2024) στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους (εντός αγοράς Καπάνι), να κατέχουν από κοινού σε ανώγεια κρύπτη (καβάτζα) 4.820 πακέτα τσιγάρα και 140 συσκευασίες καπνού, τα οποία δε διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.


Σύμφωνα με εκτίμηση του Γ’ Τελωνείου οι διαφυγόντες φόροι-δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 19.511,80 ευρώ.


Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για παρόμοιο αδίκημα και ειδικά ο 38χρονος υπήρξε ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα, ενώ παράλληλα σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών και χρηματική ποινή για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.