13.1.24

Προπαγάνδα με τις ευλογίες Μαρινάκη – Απόπειρα απόκρυψης τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο (;)



Ένα κατάπτυστο και άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες με την (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η προπαγάνδα της Άγκυρας με τις ευλογίες του Παύλου Μαρινάκη περιλαμβάνει μια συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και ειδικότερα στα Ίμια, όπου Καλύμνιοι ψαράδες παρενοχλήθηκαν από την Ακτοφυλακή της γείτονος.
Νέα πρόκληση στα Ίμια: Η τουρκική ακτοφυλακή απειλεί Καλύμνιους ψαράδες!
Η ΕΡΤ μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης την είδηση: Παραπληροφόρηση το περιστατικό στα Ίμια λέει η τουρκική προεδρία στα ελληνικά: «Δεν υπάρχει ένταση» – Τι ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Με άλλα λόγια, διαψεύδεται το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και χαρακτηρίζεται αρχείου(!) το βίντεο ντοκουμέντο με τις τουρκικές προκλήσεις σε Έλληνες ψαράδες. Επιπλέον και ω του θαύματος το εν λόγω βιντεοληπτικό υλικό εξαφανίστηκε ξαφνικά απά τα ειδησεογραφικά σάιτ που το αναπαρήγαγαν ενώ το link έπαψε να λειτουργεί.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1
Τουρκική πρόκληση στα Ιμια Ιανουάριος 2024. pic.twitter.com/bWZWCtQn1R— Hellasminds.com (@hellasmindscom) January 11, 2024
Η ΕΡΤ αναφέρει στην σημερινή της δημοσίευση:«Με ανάρτηση στα ελληνικά το «Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης» της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ξεκαθαρίζει πως τα πλάνα που μεταδόθηκαν με παρενοχλήσεις Καλύμνιων ψαράδων κοντά στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή είναι παλαιότερα. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη.»
Κοινώς, η κυβέρνηση υποτιμά την νοημοσύνη μας και καταφεύγει σε γκανγκστερικές και αδιανόητες για την ελευθεροτυπία πρακτικές.
Η είδηση με τίτλο «Η Τουρκική Ακτοφυλακή απείλησε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια» που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης περιέχει προϊόν παραπληροφόρησης.
Τα πλάνα έντασης μεταξύ Τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Καρντάκ (Ίμια) διαπιστώθηκε ότι είναι παλαιότερα… pic.twitter.com/4asrKgTct9— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) January 11, 2024
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση του κρατικού καναλιού στο briefing της Πέμπτης δήλωσε: «Από την ενημέρωση που έχουμε από τους τοπικούς, είναι ένα video παλιό. Άρα, δεν είναι υπαρκτό το συμβάν, είναι ένα video, νομίζω προ δύο ή τριών ετών, το οποίο αναπαρήχθη κακώς, δεν υπήρχε κάποιο νέο συμβάν και, νομίζω, ότι έχει διαψευσθεί, με επίσημη ανακοίνωση, και το οποίο έχει δημοσιευθεί σε τοπικά Μέσα».

Πηγή: newsbreak.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com