2.1.24

Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον ιμάμηδες από την Τουρκία

 Η Γαλλία δεν θα δέχεται ιμάμηδες από ξένες χώρες από την 1η Ιανουαρίου, με την απόφαση να κοινοποιείται στο Μαρόκο, την Τυνησία, την Τουρκία και την Αλγερία.

Η απόφαση αφορά το πλαίσιο της ρύθμισης «που ελήφθη για να αποτρέψει τους ιμάμηδες σε υπηρεσία να γίνουν κρατικοί αξιωματούχοι άλλων χωρών», τονίζει η τουρκική Haberler.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στην ομιλία του το 2020 δήλωσε ότι ο αριθμός των ιμάμηδων από την Τουρκία, την Αλγερία και το Μαρόκο ήταν 300 και ότι θα εγκαταλείψουν αυτή την πρακτική», σημειώνεται.

Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον ιμάμηδες από την Τουρκία

Η Γαλλία σχεδιάζει να αυξήσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης των δικών της ιμάμηδων.

Στη Γερμανία, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Τουρκία να σταματήσει την πρακτική της αποστολής ιμάμηδων που εργάζονται στη Γερμανία από την Τουρκία και να διασφαλίσει ότι η εκπαίδευση θα παρέχεται στη Γερμανία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ είπε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά τη συμμετοχή και την ένταξη των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη Γερμανία. Χρειαζόμαστε ιεροκήρυκες που μιλούν τη γλώσσα μας, γνωρίζουν τη χώρα μας και μοιράζονται τις αξίες μας».

https://www.geostratigika.gr/