13.1.24

Ομιλία σταθμός B.Πούτιν: “Η Γερμανία και η ΕΕ ξόφλησαν, είμαστε επίσημα Νο1 οικονομία στην Ευρώπη – Εμείς έχουμε ανάπτυξη και αυτοί παρακμή”

 \

Tον γύρο της Ευρώπης κάνει η ομιλία του Ρώσου προέδρου, Β.Πούτιν, απόσπασμα της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Ο Β.Πούτιν τόνισε πως η ΕΕ και η Γερμανία βρίσκονται πλέον σε παρακμή…

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε τις θεαματικές επιδόσεις της ρωσικής οικονομίας σε συνάντηση με επιχειρηματίες στη ρωσική πόλη Khabarovsk.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία «πνίγεται και συνθλίβεται από όλες τις πλευρές, έχουμε γίνει η νούμερο ένα οικονομία στην Ευρώπη», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Β.Πούτιν είπε συγκεκριμένα μιλώντας ενώπιον κοινού σε περιοδεία του στη ρωσική άπω ανατολή:

«Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Παρόλο που πιεζόμαστε και στραγγαλιζόμαστε απ’ όλες τις πλευρές, η οικονομία μας έχει καταστεί η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Έχουμε ξεπεράσει τη Γερμανία και κατατασσόμαστε 5οι στον κόσμο.

Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Ρωσία. Είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη.

Η Ιαπωνία, όπως και πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, είναι οικονομίες υψηλής τεχνολογίας. Όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, είμαστε μπροστά από όλη την Ευρώπη, αλλά όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά.

Άρα, έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε».

Με ένα ελαφρύ μειδίαμα, ο B.Πούτιν φρόντισε να στείλει μήνυμα σε όσους προεξοφλούσαν, ιδίως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, την πτώση του και την οικονομική διάλυση της Ρωσίας.