28.12.23

Αναβολή της ημερομηνίας πρώτης πτήσης του πολεμικού αεροσκάφους KAAN (TF-X) της Τουρκίας


Αναβλήθηκε η ημερομηνία πρώτης πτήσης του Μαχητικού Αεροσκάφους KAAN της Τουρκίας, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 27 Δεκεμβρίου. Η πρώτη πτήση του πολεμικού αεροσκάφους KAAN-TF-X θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Η ημερομηνία πρώτης πτήσης του  Αεροσκάφους Μάχης (MMU) KAAN, του μεγαλύτερου έργου που πραγματοποιήθηκε από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ), αναβλήθηκε, η οποία ανακοινώθηκε τελευταία για τις 27 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν· Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών εδάφους και δοκιμών τροχοδρόμησης, το KAAN αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση εντός λίγων εβδομάδων.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές εκτινασσόμενων καθισμάτων του KAAN, στατικές δοκιμές πλήρους μήκους, δοκιμές αδράνειας και στατικές επιφάνειες ελέγχου, δοκιμές πτώσης συστήματος προσγείωσης, δοκιμές συστημάτων αεροηλεκτρονικής στο εργαστήριο ολοκλήρωσης συστήματος, δοκιμές εκκίνησης κινητήρα μετά τις δοκιμές καυσίμου.
Αναλυτικό Ημερολόγιο Προγράμματος του MMU KAAN

Η ημερομηνία κατά την οποία εκπληρώθηκαν οι αρχικές προϋποθέσεις που ονομάζονται T0 του Εθνικού Αεροσκάφους Μάχης KAAN είναι το 2018.

Στο πλαίσιο της Φάσης-1, οι δραστηριότητες προμελέτης του ΚΑΑΝ πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2018-2022.

Στο πλαίσιο της Φάσης-1 Φάσης-2, οι δραστηριότητες λεπτομερούς σχεδιασμού και πιστοποίησης του MMU KAAN θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2022-2029. Προς αυτή την κατεύθυνση, η KAAN? Έφυγε από το υπόστεγο το 2023. Στόχος είναι η παραγωγή 3 πρωτοτύπων έως το 2026. Είναι γνωστό ότι οι δραστηριότητες συναρμολόγησης του 2ου και του 3ου πρωτότυπου συνεχίζονται επί του παρόντος στις εγκαταστάσεις της TAI.

KAAN-Μαχητικό-Αεροπλάνο
Η διαμόρφωση Block-10, η οποία θα παραδοθεί στη Διοίκηση των Πολεμικών Αεροποριών, έχει ως στόχο να αναπτυχθεί έως το 2029. 10 πολεμικά αεροσκάφη KAAN Block-1 που θα παραχθούν στο πλαίσιο της Φάσης-2 θα παραδοθούν στην Τουρκική Αεροπορία μεταξύ 2030-2033. Ωστόσο, αυτή η ημερομηνία που ανακοινώθηκε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία αναθεωρήθηκε από την TAI στο 2028.

Στο πλαίσιο της Φάσης-3 μεταξύ 2034-2040, θα πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες ανάπτυξης και μαζικής παραγωγής άλλων τμημάτων ΚΑΑΝ. Αυτή η ημερομηνία αναθεωρήθηκε από την TAI ως το 2030.Δηλώνοντας ότι το KAAN θα είναι ένα stealth πολεμικό αεροπλάνο, ο γενικός διευθυντής της TAI Temel Kotil δήλωσε ότι μια ειδική επίστρωση αναπτύχθηκε από την TAI για την απορρόφηση των κυμάτων ραντάρ. Αυτή η επίστρωση, η οποία δηλώνεται ότι βρίσκεται στη φάση της δοκιμής, δεν θα λάβει μέρος στην πρώτη πτήση.
Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Τα βίντεο από την τροχοδρόμηση που είναι; Γιατί την διέκοψαν όταν έφτασε σχεδόν σε ταχύτητα απογείωσης; Γιατί είχε κραδασμούς το πρωτότυπο αεροσκάφος; Την προηγούμενη φορά το ίδιο έγινε σε χαμηλότερες ταχύτητες. Τελικά υπάρχει πρόβλημα ναι ή όχι;Προπαγανδιστικά βιντεάκια όχι σε εμένα, το αεροσκάφος έχει πρόβλημα που κόβετε τα βίντεο στην μέση κατά την τροχοδρόμηση. Δεν θα γράψω πως απέτυχαν θα δούμε στην συνέχεια, τι θα κάνουν για να διορθώσουν τα λάθη που δεν είναι ένα μόνο. Αν τα προβλήματα είναι πάνω από τέσσερα όπως έμαθα θέλει πολλές διορθώσεις.
 https://www.youtube.com/watch?v=UHEk6WlKKgA
 https://www.youtube.com/watch?v=6sV7G1re73Mhttps://www.youtube.com/watch?v=Bs5t0uc12pU
 https://www.youtube.com/watch?v=8HbAU38HOdkΤελικά απέτυχαν οι Τούρκοι; Στην τέχνη της προπαγάνδας και της εξυπνάδας δυστυχώς όχι! Είχαν προγραμματίσει την πτήση του ANKA 3 την ίδια ημέρα, για να καλύψουν το κενό της αναβολής της πτήσης του ΚΑΑΝ. https://defence-blog.com/turkish-defense-industry-prepares-anka-3-maiden-flight/




Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/12/kaan-tf-x.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com