9.12.23

EDEX 2023 – Ένας ακόμη κροκόδειλος για τον αιγυπτιακό στρατό, ο Temsah-6



 Στο EDEX 2023 το Τμήμα Οχημάτων του Μηχανικού Βιομηχανικού Συγκροτήματος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Άμυνας παρουσίασε το τελευταίο μέλος της οικογένειας Temsah, την τοπική ονομασία για τους κροκόδειλους, το Temsah-6.
Ακολουθώντας τις απαιτήσεις του Αιγυπτιακού Στρατού, ο οποίος χρειάζεται ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλών ρόλων για να καλύψει πολυάριθμες αποστολές, από CASEVAC έως ηλεκτρονικό πόλεμο, αεροπορική άμυνα και θέση διοίκησης, η οντότητα που είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη τροχοφόρων οχημάτων στην αιγυπτιακή κρατική αμυντική βιομηχανία Ο οργανισμός παρουσίασε στο EDEX 2023 το Temsah-6, μια πλατφόρμα μάχης 16.700 κιλών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για πολλές παραλλαγές.Το Temsah-6 βασίζεται σε πλαίσιο Navistar, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 369 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, έχει επιδόσεις στο δρόμο με πλήρες φορτίο και εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα 85 km/h και μέγιστη εμβέλεια σε ταχύτητα ταξιδιού 500 km/h. Είναι εφοδιασμένο με ελαστικά 395/85/R20 με ένθετα run-flat, ενώ έχει εγκατασταθεί κεντρικό σύστημα πληρώσεως ελαστικών.

Το σασί είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και διαθέτει φαρδιά διαφανή, παρμπρίζ δύο τεμαχίων στο μπροστινό μέρος και παράθυρα πλήρους μήκους στο πλάι του πίσω διαμερίσματος με θυρίδες πυροδότησης που επιτρέπουν στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τα ατομικά τους όπλα από το εσωτερικό, χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των Αιγυπτίων. δόγμα. Στην παραλλαγή του οχήματος μεταφοράς προσωπικού, που παρουσιάστηκε στο EDEX 2023, το Temsah-6 μπορεί να μεταφέρει ένα πλήρωμα δύο ατόμων στην μπροστινή καμπίνα συν επτά αποβιβάσεις στο πίσω διαμέρισμα, ενώ η πρόσβαση παρέχεται από τις δύο μπροστινές πόρτες και την πίσω πόρτα.

Το βασικό επίπεδο βαλλιστικής προστασίας είναι BR6, ωστόσο μπορεί να αναβαθμιστεί σε BR7, ενώ η αντιμονωτική προστασία είναι Επίπεδο 3 a/b σύμφωνα με το STANAG 4569. Διατίθενται αντικραδασμικά καθίσματα για όλους τους επιβάτες. Το Temsah-6 έχει μήκος 6,4 μέτρα, 6,7 μέτρα αν ληφθεί υπόψη το εφεδρικό ελαστικό που είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος, πλάτος 2,6 μέτρα και ύψος 2,98 μέτρα, με την υιοθέτηση ενός τηλεχειριζόμενου σταθμού όπλων, ενός από την ισπανική Escribano, ο οποίος είναι ορατός στο πρωτότυπο που εκτέθηκε, αυξάνοντας το ύψος. Η απόσταση από το έδαφος είναι 380 mm.

Τρεις εξωτερικές κάμερες είναι εγκατεστημένες για να παρέχουν επίγνωση της κατάστασης στο φως της ημέρας, ενώ μια νυχτερινή κάμερα παρέχεται επίσης στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να βλέπει τις εικόνες σε μια οθόνη 9 ιντσών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, το Temsah-6 έχει ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές του στρατού και έχει επίσης πιστοποιηθεί από τη Navistar, ενώ το όχημα είναι πλέον έτοιμο για παραγωγή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ σύντομα αναμένεται σύμβαση από το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας.Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: όλες οι χώρες μετατρέπουν 4Χ4 σε θωρακισμένα οχήματα και τα βελτιώνουν ακόμα περισσότερο, με προσθήκη τρίτου άξονα τα κάνουν 6Χ6. Μόνο εμείς δεν το κάνουμε αυτό, οι ξύπνιοι που τα ξέρουμε όλα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! 
Πιέστε φραπέ και μην κουράζεστε εκεί μέσα στο ΥΠΕΘΑ, εξάλλου οι άλλοι φταίνε εμείς όχι! Ποιος ασχολήθηκε με τα νέα UAV & Drones που παρουσίασε η Αίγυπτος; Κανείς;
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ahmous διαθέτει ανώτατο όριο εξυπηρέτησης 22. 000 πόδια πάνω από το μέσο επίπεδο της θάλασσας (MSL), εξασφαλίζοντας μεγάλη εμβέλεια επιτήρησης. Τροφοδοτείται από έναν παλινδρομικό κινητήρα 145 ίππων, ο οποίος του επιτρέπει να επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Με ταχύτητα πλεύσης που κυμαίνεται από 120 έως 240 χλμ/ώρα και ταχύτητα προσγείωσης 120 χλμ/ώρα, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξασφαλίζει επιχειρησιακή ευελιξία και ασφάλεια.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ahmous είναι η αντοχή του, ικανή για έως και 30 ώρες συνεχούς πτήσης. Αυτό συμπληρώνεται από μια ακτίνα αποστολής άνω των 100 χιλιομέτρων όταν είναι εξοπλισμένο με κεραία εντοπισμού, παρέχοντας εκτεταμένες δυνατότητες οπτικής επαφής (LOS). Η προσθήκη εξωτερικών σκληρών σημείων για τις δεξαμενές καυσίμων ενισχύει περαιτέρω την εμβέλειά του, καθιστώντας το κατάλληλο για αποστολές μεγάλης διάρκειας.

Το UAV είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα συστήματα EO/IR (Electro-Optical/Infrared) και SAR (Synthetic Aperture Radar). Τα συστήματα αυτά επιτρέπουν την απεικόνιση και την αναγνώριση υψηλής ανάλυσης, που είναι απαραίτητες τόσο για στρατιωτικές όσο και για πολιτικές εφαρμογές.Προσφέροντας ευελιξία στη λειτουργία, το Ahmous μπορεί να πιλοτάρεται εξ αποστάσεως ή να ρυθμίζεται σε πλήρως αυτόνομη πτήση, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης. Αυτή η προσαρμοστικότητα είναι ζωτικής σημασίας για ποικίλες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Το drone διαθέτει επίσης πλεονάζουσες επιφάνειες ελέγχου πτήσης, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Ένας προαιρετικός δεύτερος επίγειος σταθμός ελέγχου (GCS) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση της επιχειρησιακής εμβέλειας του drone. Το χαρακτηριστικό αυτό αναδεικνύει την προσαρμοστικότητα του UAV στις διάφορες απαιτήσεις της αποστολής, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική κάλυψη σε εκτεταμένες περιοχές.
EDEX 2023 Η Αίγυπτος παρουσιάζει προηγμένο 6ης Οκτώβριου Drone 925 Αιγυπτιακό 6ης Οκτώβριου drone

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι ικανό να λειτουργεί σε ανώτατο όριο εξυπηρέτησης 18. 000 ποδών πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, προσφέροντας έτσι μια εκτεταμένη προοπτική για την επιτήρηση. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 260 km/h και η ταχύτητα πλεύσης του κυμαίνεται μεταξύ 120 και 240 km/h, ενώ η ταχύτητα προσγείωσης έχει οριστεί στα 120 km/h.

Η ακτίνα αποστολής της 6ης Οκτωβρίου επεκτείνεται στα 100 χιλιόμετρα με μια τυπική κεραία, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά της σε επιχειρήσεις οπτικής επαφής. Το drone διαθέτει επίσης αξιοσημείωτη αντοχή, ικανή να λειτουργεί έως και 30 ώρες.

Εξοπλισμένο με σύστημα EO/IR και σύστημα SAR, το drone μπορεί να διεξάγει λεπτομερή αναγνώριση σε διάφορα περιβάλλοντα, επιτρέποντας τη συλλογή εικόνων και δεδομένων υψηλής ανάλυσης. Μπορεί να πιλοτάρεται εξ αποστάσεως ή να λειτουργεί εντελώς αυτόνομα, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πλεονάζουσες επιφάνειες ελέγχου πτήσης για αυξημένη αξιοπιστία και ασφάλεια.Τα εξωτερικά σκληρά σημεία για πρόσθετες δεξαμενές καυσίμων και η επιλογή ενός δεύτερου επίγειου σταθμού ελέγχου επεκτείνουν την επιχειρησιακή εμβέλεια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αναδεικνύοντας την ευελιξία του για διάφορες αποστολές.Πήραν ένα μικρό δικινητήριο αεροσκάφος και το μετέτρεψαν σε UAV. Εμείς δεν ξέρουμε από αυτά δεν έχουμε ιδέα! Είναι πολύπλοκα και δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε! Οι Αιγύπτιοι είχαν και τεθωρακισμένα οχήματα στην έκθεση βελτιωμένες αντιγραφές των ΒΡΜ-1!






Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/12/edex-2023-temsah-6.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com