3.12.23

Άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του Ν. Καπετανίδη από το Πάρκο Παύλου Μελά !!!

 

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεμπτέμβριο του 2021.

"Άγνωστοι" έδεσαν με σχοινί και επιχείρησαν να κλέψουν, αποκολλώντας από τη βάση του, το μπρούτζινο άγαλμα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που βρίσκεται στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεμπτέμβριο του 2021.

Περίοικοι αντιλήφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ότι κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν το άγαλμα και ειδοποίησαν τον πρόεδρο του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» Γιώργο Γιωργιάδη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και βρήκε το άγαλμα δεμένο με σχοινί και εντόπισε δίπλα στη βάση του ίχνη από ρόδες οχήματος με το οποίο επιχείρησαν να το σύρουν οι κλέφτες. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων καθώς παλαιότερα άγνωστοι είχαν αφαιρέσει γλυπτές αναπαραστάσεις από τη βάση του. Παράλληλα, σημειώνει ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή και υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του χώρου καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κ.λπ. που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και στον φωτισμό του χώρου.

https://www.ieidiseis.gr

--Οι "άγνωστοι", που δεν είναι καθόλου  άγνωστοι,  σαφώς ανήκουν σ' αυτούς που ζουν παρασιτικά εις βάρος των υπολοίπων, είναι αυτοί που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία σε κλοπές ( ιδίως χάλκινων καλωδίων- μεταλλικών αντικειμένων) διαρρήξεις, ληστείες    εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές αυτοκινήτων κλπ, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα . Σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός της επιβολής αυστηρότατων ποινών, θα πρέπει να υπάρξουν και παρεπόμενες ποινές, όπως η διακοπή  παροχής  οιωνδήποτε επιδομάτων -που συνήθως  (@@@@) τους προσφέρει η Πολιτεία. Επίσης  βασικό μέλημα της αστυνομίας  θα πρέπει να είναι ο εντοπισμός και η δέουσα (...) αντιμετώπιση αυτών (μάντρες κλπ)  που αγοράζουν τα μέταλλα αυτά, για τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν βρίσκουν αγοραστή οι δράστες δεν θα επιδίδονται στη συλλογή των υλικών αυτών.

ΑΛΕΞ