5.12.23

«Έγκλημα» στον Υμηττό! Πως η κυβέρνηση «δολοφονεί» τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το ερώτημα πρέπει να είναι: " Γιατί η κυβέρνηση "δολοφονει"
                                  τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα"  -ΑΛΕΞ

Η κυβέρνηση «εκτελεί» τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Φαίνεται ότι υπερτερούν οι απόψεις εκείνων που θεωρούν ότι η χώρα , μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν χρειάζεται αμυντική βιομηχανία.

Η κατάσταση περιγράφεται με απόλυτη ακρίβεια από άνθρωπο που γνωρίζει όσο λίγη την πραγματικότητα. Το ερώτημα που θέτει στο τέλος μάλλον είναι ρητορικό:

«Στην χώρα μας υπάρχει σε λειτουργία πλήρως καθετοποιημένη γραμμή παραγωγής βλημάτων μεγάλου διαμετρήματος πιστοποιημένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΝΑΤΟ.

 Την γραμμή, στα ΕΑΣ, επισκέφθηκε ο επίτροπος Μπρετον αλλά και ανώτατος συνεργάτης του πρωθυπουργού. Μόλις προσφατα αυτή η γραμμή παρέδωσε στο ΠΝ μερικές χιλιάδες βλήματα φρεγατών 76 χιλ. Η ίδια γραμμή έχει παραδώσει χιλιάδες βλήματα 105 χιλ, 155 χιλ κλπ στις ΕΕΔ αλλά και σε πελάτες εξωτερικού.

 Είναι τα ίδια πυρομαχικα που ζητά η ΕΕ σε ποσότητα 1 εκ. τεμάχια ! Και εμείς τι κάνουμε; Αντικατεστησαν εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικο από ανειδίκευτους ενοικιαζόμενους, ακυρωσαν εξαγωγικές συμβάσεις, εξήγγειλαν το κλεισιμο του εργοστασίου Υμηττου στο οποίο είναι το 70% της προαναφερόμενης γραμμής, επιδιώκουν την … αποθήκευση της ίδιας γραμμής !!!

 Και ενώ η απόφαση της ΕΕ παρέχει σημαντική ευκαιρία οι αρμόδιοι συζητούν αν … θα συμμετέχουν στην προμήθεια του 1 εκ. βλημάτων. Στο μεταξύ οι παραγγελίες του Iris-t πολλαπλασιάστηκαν και τα ΕΑΣ στον Υμηττο έχουν συμβατική δέσμευση αύξησης της παραγωγής της γομωμενης κεφαλής του πυραύλου στα επόμενα 2-3 χρόνια ! Και όμως οι οπαδοί του πάρκου επιμένουν εδώ και τώρα έξωση ! Είμαστε σοβαροί ;»

https://www.militaire.gr

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)