8.12.23

Αντιπρόεδρος Ένωσης αστυνομικών: «Δολοφονική η επίθεση, περιμέναμε να συμβεί»-Το επάγγελμα του αστυνομικού πρέπει να θεσμοθετηθεί ως επικίνδυνο»


 «Δολοφονική» χαρακτήρισε την επίθεση στον 31χρονο στέλεχος της ΕΛΑΣ χθες το βράδυ στα επεισόδια στο γήπεδο στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας. Παράλληλα, είπε πως ένα τέτοιο περιστατικό ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάποια στιγμή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ρήγας είπε σχετικά με τον τραυματισμό:

«Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται συναθροίσεις σε αγωνιστικούς χώρους μόνο και μόνο για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους απέναντι σε οτιδήποτε αυτοί και ο νοσηρός τους νους έχουν».

Και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το περιμέναμε πως θα γινόταν αυτό».

Η ευθεία βολή που έριξε ο δράστης, όπως τόνισε ο κ. Ρήγας, «δεν είναι χάριν εντυπωσιασμού είναι για να αφαιρέσεις ανθρώπινη ζωή» ενώ είπε πως είναι «συνηθισμένη τακτική» οι συμμετέχοντες ή όσοι προκαλούν τα επεισόδια να πετούν φωτοβολίδες, μολότοφ και καδρόνια.

Ο κ. Ρήγας επεσήμανε σχετικά με το επάγγελμα του αστυνομικού πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνο» από το κράτος.

«Ο αστυνομικός φεύγει από το σπίτι του και υποψιάζεται πως θα γυρίσει καλά, μπορεί και να μην γυρίσει καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε.

Ο αντιπρόεδρος των αστυνομικών ευχήθηκε να βρεθεί ο δράστης ενώ ευχαρίστησε τους συναδέλφους του αστυνομικού που τον βοήθησαν αμέσως μετά τον τραυματισμό του με τις γνώσεις που είχαν αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου Νίκαιας που έδρασε άμεσα.

https://www.newsbreak.gr