19.12.23

Γ.Αϋφαντής: Η «ραγδαία αποστρατιωτικοποίηση νησιών», οι «τεμενάδες» και οι ευθύνες των στρατιωτικών
Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αϋφαντής μιλά για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, μια επίσκεψη που θα μείνει όπως φαίνεται στην ιστορία ως η «επίσκεψη του τεμενά» . Η υπόκλιση του κ.Γεραπετρίτη ήταν σοκαριστική, όχι μόνο για τους διπλωμάτες, αλλά για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.
Ο κ.Αυφαντής θέτει το ζήτημα της προσέγγισης που φαίνεται ότι επιθυμεί όχι μόνο το πολιτικό μας σύστημα αλλά και το ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο. «Γιατί όχι και με τους νεο-οθωμανούς» αν είναι να προκύψει χρήμα; Κανείς πια δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Έχει εισέλθει η Ελλάδα στη φάση της «φινλανδοποίησης» της; Ο κ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι η διαδικασία «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» ήδη «τρέχει». «Τα νησιά αποστρατικοποιούνται ραγδαίως», λέει.
Ο κ.Αϋφαντής θέτει προ των ευθυνών τους και τους στρατιωτικούς. «Όταν δεν σου παρέχουν τις αναγκαίες πιστώσεις ακόμη και για συντήρηση οπλικών συστημάτων ,τότε υποβάλεις την παραίτηση σου», λέει ο κ.Αϋφαντής. Η συζήτηση κλείνει με τις εξελίξεις στη Γάζα και τη στάση την οποία εξακολουθεί να τηρεί η ελληνική κυβέρνηση. Ο πρέσβυς ε.τ επισημαίνει πόσο χρήσιμη θα μπορούσε να αποδειχτεί η Ελλάδα και για τους συμμάχους της αλλά και για το Ισραήλ. Αρνήθηκε να αναλάβει τον ρόλο που της ανήκει.

Πηγή: militaire.gr