10.12.23

Μητσοτάκης: Οργή για τον τραυματισμό αστυνομικού στον Ρέντη

 Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Ρέντη και προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Ρέντη και προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα έγραψε: “Θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο για την οπαδική βία, γι’ αυτό δεν θα γράψω πολλά γι’ αυτά σήμερα. Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Μητσοτάκη και με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσου, καθώς και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι όλα τα πιθανά μέτρα είναι στο τραπέζι. Ωστόσο δεν έχουν επί του παρόντος επιβεβαιώσει ποια ακριβώς μέτρα θα ληφθούν. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομοσπονδίες των αστυνομικών έχουν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να διακόψει όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα.

https://www.news247.gr