5.12.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


-Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις, 30χρονος, για περιπτώσεις ληστειών σε βάρος γυναικών


Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μεσημβρινές ώρες χθες (04-12-2023), 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται σε δύο (2) περιπτώσεις ληστειών.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς προηγουμένως, πλησίον στάσεων λεωφορείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Ξηροκρήνης, αφαίρεσε με χρήση σωματικής βίας από δύο γυναίκες, χρυσές αλυσίδες. 


Επιπλέον, κατά τον εντοπισμό του 30χρονου, βρισκόταν μαζί του 24χρονη ημεδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη καθώς κατά τη διάρκεια σχετικού ελέγχου δήλωσε διαφορετικά στοιχεία από τα πραγματικά της. 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν αρμοδίως, (και βλέπουμε...)

_______________________________________________________________

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης στο πλαίσιο 

συνεχιζόμενων ερευνών


Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση των δραστών που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων για τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένων και σε απόπειρα) και μία (1) περίπτωση υπεξαίρεσης.


Οι ανωτέρω πράξεις τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2021 – Αυγούστου 2022 και αφαιρέθηκαν μεταξύ άλλων 2 δέματα από όχημα μεταφορικής εταιρίας, ηλεκτρικό πατίνι από ΙΧΕ αυτοκίνητο, χρηματικά ποσά κ.α..

__________________________________________________________________


Στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης 

του παρεμπορίου 


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου αδασμολόγητων προϊόντων σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους και δράσεις.


Κατά το χρονικό διάστημα από πρωινές ώρες της 01-12-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (05-12-2023), αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε εμπορία λαθραίων και απομιμητικών προϊόντων.


Ειδικότερα:

  • Ελέγχθηκαν (107) άτομα, 

  • Συνελήφθησαν (7) εξ΄αυτών, για παράβαση του Νόμου περί «Υπαίθριου Εμπορίου»,

  • Βεβαιώθηκαν (7) διοικητικά πρόστιμα, 

  • Σχηματίστηκαν επιπλέον (10) δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και  

  • Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (1.242) αδασμολόγητα προϊόντα παρεμπορίου. 


Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Δικαστική Αρχή, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.