18.12.23

Νέα Υόρκη: «Υποστολή», της συμβολικής ροζ ελληνικής σημαίας από το προξενείο

Ποιο...συμβολικό χαρακτήρα   (διαγράφεται μία λέξη) ;
Αυτό (κανονικά) είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, το ξέρετε ; 

Το άρθρο 181 του ΠΚ αναφέρει:
Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών.
 Βέβαια εδώ δεν έχουμε "μίσος  ή (ίσως) περιφρόνηση" ώστε να στοιχειοθετηθεί πλήρως το αδίκημα αλλά ευήθεια έχουμε σίγουρα!
Σε κάθε περίπτωση ο Πρόξενος φέρει ακεραία την ευθύνη
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
  

Το θέμα ανακίνησε χθες ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός κατά την ομιλία του στην Βουλή:  «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Το... έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους» έχουν αναφέρει σχετικά οι διοργανωτές της έκθεση

Η Τζόρτζια Λάλε πάντως έχει κάνει μία παρόμοια κίνηση με τη σημαία της Αμερικής, την οποία είχε βάψει γαλάζια για το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση.

Η Τζόρτζια Λάλε μπορεί να βάψει και το εσώρουχό της  με τη σημαία που νομίζει ή και να κολλήσει επάνω της και ...σερβιέτες!

 Εμείς είμαστε Έλληνες και δεν ανεχόμαστε να μην αντιδρά ο  πρόξενος (γιατί αυτός ευθύνεται και θα έπρεπε ήδη να είχε αποπεμφθεί) για την γελοία παραποίηση της Σημαία μας!