23.12.23

Για δικαιώματα των «ομογενών» τους σε Θράκη και Δωδεκάνησα μίλησε ο Φιντάν!


Ευτυχώς που ήρθε ο Ερντογάν στην Αθήνα και έχουμε... καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, παρά τους πανηγυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και της υπογραφής της Διακήρυξης των Αθηνών που είναι απλά ένα χαρτί χωρίς καμιά αξία.
Έτσι λοιπόν η Άγκυρα επέστρεψε στη γνώριμη ρητορική της, με τον Χακάν Φιντάν να μιλάει στην τουρκική εθνοσυνέλευση και να αναφέρεται σε «ομογενείς» σε Θράκη και Δωδεκάνησα για τα δικαιώματα των οποίων αγωνίζεται η Τουρκία!
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών: «Επιθυμούμε να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα στη βάση μιας θετικής ατζέντας και μέσω ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου. Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου μας ήταν μια συγκεκριμένη έκφραση αυτής της προσέγγισης. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε ευκαιρία τα δικαιώματα των ομογενών μας που κατοικούν στη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα»!
Αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, μιλώντας για «τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», εννοώντας τα κατεχόμενα: «Απώτερος στόχος μας είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού με βάση την πραγματικότητα στο νησί. Όσο δεν εξισώνεται το καθεστώς κυριαρχίας των δύο πλευρών, δεν είναι δυνατή η έναρξη των διαπραγμάτευσεων μεταξύ των μερών. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για την αναγνώριση της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” και την ανάπτυξη των σχέσεων της με άλλες χώρες».
Παραδέχτηκε ακόμη με την ομιλία του την διείσδυση της Άγκυρας στα Βαλκάνια:
«Βλέπουμε τα Βαλκάνια, μέρος των οποίων είμαστε, ως μια περιοχή όπου η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία μπορούν να προωθηθούν από κοινού. Οι ιστορικοί και ανθρωπιστικοί δεσμοί μεταξύ μας είναι τα κύρια στοιχεία που μας διακρίνουν από άλλους δρώντες στα Βαλκάνια. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τους ακλόνητους δεσμούς και την παρουσία μας στα Βαλκάνια».

Πηγή: newsbreak.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com