2.12.23

Πώς να «αποκτήσετε» αντικείμενα με τον τρόπο του Βρετανικού Μουσείου...

Ο Τύπος, τόσο στην ίδια τη Βρετανία, όσο και στην Αμερική, καυτηριάζει την εμμονή των Βρετανών να «στρογγυλοκάθονται» πάνω σε αντικείμενα που ουσιαστικά υφάρπαξαν από άλλες χώρες πριν από αιώνες, όταν ο κόσμος ήταν εντελώς διαφορετικός. Κάποιοι το λένε με πολλά λόγια, άλλοι με λίγα καρέ, όπως η Ιντιθ Πρίτσετ, σκιτσογράφος της Washington Post.


Πηγή: Protagon.gr

Ο Τύπος, τόσο στην ίδια τη Βρετανία, όσο και στην Αμερική, καυτηριάζει την εμμονή των Βρετανών να στρογγυλοκάθονται το 2023 πάνω σε αντικείμενα που ουσιαστικά υφάρπαξαν από διάφορες χώρες περισσότερους από δύο αιώνες νωρίτερα, όταν ο κόσμος μας ήταν εντελώς διαφορετικός. 


Κάποιοι το λένε με πολλά λόγια· άλλοι με λίγα, το «διά ταύτα» όμως είναι το ίδιο: Δώστε τα πίσω επιτέλους. Η Ιντιθ Πρίτσετ, σκιτσογράφος της Washington Post, δεν χρειάζεται λέξεις για να πει το ίδιο, το κάνει εκπληκτικά σε τέσσερα καρέ. «Πώς να αποκτήσετε αντικείμενα με τον τρόπο του Βρετανικού Μουσείου», είναι ο τίτλος του καρτούν, στο οποίο παρέχονται οι σχετικές συμβουλές: 


«Βλέπετε κάτι όμορφο που ανήκει στον γείτονά σας, μπαίνετε στο σπίτι του και το παίρνετε (για να το προστατεύσετε)». 


«Οταν ο γείτονάς σας, αναπόφευκτα, έρχεται για να παραπονεθεί, του δείχνετε πόσο όμορφα ταιριάζει το δικό του αντικείμενο στο δικό σας χώρο». 


«Εάν αυτή η τακτική δεν πετύχει, προσφερθείτε για μια ψηφιακή επανένωση του ιδίου με το δικό του αντικείμενο. Μπορεί να το βλέπει εφεξής στο Ιντερνετ». 


Και για το τέλος, μην ξεχάσετε να του υπενθυμίσετε πόσο υπέροχη είναι η σχέση ανάμεσά σας».


A cartoon of a person in a window

Description automatically generated 


Cartoon of a person opening a door

Description automatically generated


Cartoon of a person talking to a person

Description automatically generated