21.12.23

Τουρκικά ΜΜΕ: Κάνουν λόγο για «χούντα λοχαγών» στο Πεζικό


Το μέγεθος του διχασμού ανάμεσα σε κεμαλιστές και ισλαμιστές ακόμα και στις τάξεις των αξιωματικών του στρατού, αναδεικνύει ο τουρκικός Τύπος, μετά τα επεισόδια στη Σχολή Πεζικού της Τούζλα, προ ημερών - τα οποία και αποκαλύφθηκαν σήμερα - όταν στην τελετή μνήμης του Ατατούρκ της 10ης Νοεμβρίου ένας υπολοχαγός αρνήθηκε να φορέσει τη φωτογραφία του «πατέρα των Τούρκων» στο πέτο του και ξέσπασε καυγάς μετά την αντίδραση άλλων υπολοχαγών.
Μάλιστα αναφέρεται ότι και άλλοι θρησκευόμενοι σπουδαστές αξιωματικοί αρνήθηκαν να φορέσουν στο πέτο τους τη φωτογραφίες του Κεμάλ, επικαλούμενοι «την απουσία καρφιτσών», με αποτέλεσμα περίπου 100 λοχαγοί να τους επιτεθούν.
Στο δημοσίευμα των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, όπως στην «Yeni Safak», αναφέρουν ότι σειρά από συνομιλίες σε ομάδα του WhatsApp, αποκαλύπτουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι κεμαλιστές υπολοχαγοί, οι οποίοι στοχοποιούσαν θρησκευόμενους μαθητές της σχολής, ασκώντας πιέσεις και εκτοξεύοντας απειλές.
Tuzla Piyade Okulu’ndaki cuntacı teğmenler vakasında da Ümit Özdağ var. Dindarları, "tarikatçı, gerici" diye fişleyen teğmenler, yazışmalarında "Ümit Özdağ bu işi çözer" diyor.
Özdağ henüz idari karar alınmamışken "Vatanseverler ihraç edildi" diyerek provokasyona başladı.— Yeni Şafak (@yenisafak) December 19, 2023
Μάλιστα η Yeni Safak σημειώνει ότι οι «ανθυπολοχαγοί της Χούντας εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές σε ομάδες WhatsApp, στοχεύοντας κρατικούς αξιωματούχους, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» και παραθέτει αποσπάσματα συνομιλιών από λογαριασμούς στο WhatsApp. ΟΙ ίδιες συνομιλίες φιλοξενούνται και σε άλλα μέσα (memurlar, yeniakit, yenimesaj)
Στο αντίποδα, ο αντιπολιτευόμενος κεμαλικός Τύπος κάνει λόγο για παρουσία πυρήνων ισλαμιστών στη Σχολή Πεζικού, που ελέγχονται από θρησκευτικές αδελφότητες, επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από ομάδα που δημιούργησαν στο WhatsApp και συγκεντρώνονται σε σπίτια τα σαββατοκύριακα για να οργανώσουν τις κινήσεις τους «όπως έκαναν οι γκιουλενιστές», με τους κεμαλιστές να τους χαρακτηρίζουν «σεχταριστές και αντιδραστικούς».
Υποστηρίζουν δε πως οι κεμαλιστές λοχαγοί σκόπευαν να τους φέρουν στον δημόσιο διάλογο, ενημερώνοντας πρώην εισαγγελείς και προχωρώντας σε σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα δε με τα δημοσιεύματα, σκέφτηκαν ακόμη και να βγάλουν διακήρυξη που θύμιζε την εποχή του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Η Yeni Safak συνδέει την ομάδα των λοχαγών με τον πρόεδρο του Κόμματος Νίκης, Ουμίτ Οζντάγ, ο οποίος, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των κεμαλιστών λοχαγών οι οποίοι αποπέμφθηκαν από τη μονάδα της Τούζλα.
«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων αποφάσισε να απολύσει 4 πατριώτες Τούρκους ανθυπολοχαγούς από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που αντέδρασαν σε έναν υπολοχαγό που δεν φορούσε φωτογραφία του Ατατούρκ στο στήθος του. Θυμηθείτε, ο Μουσταφά Κεμάλ νίκησε στο τέλος και ο Μουσταφά Κεμάλ θα κερδίσει ξανά» έγραψε χαρακτηριστικά.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Disiplin Kurulu, göğsüne Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen bozuntusuna tepki gösteren 4 vatansever Türk teğmenini TSK’dan ihraç kararı aldı.Bu karar, işgal altındaki İstanbul’da Kuvâ-yı Milliyeci subayları tutuklayan, İngiliz subaylarına selam… pic.twitter.com/Rxn6PhiK4f— Ümit Özdağ (@umitozdag) December 17, 2023

Πηγή: liberal.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com