30.12.23

Το εθνικό τυφέκιο αναβάλλεται επ’αόριστον-Τεράστια ευκαιρία για πατέντες και κατασκευή όπλου από ελληνικά χέρια

Βλέπουμε τους Ισραηλινούς στρατιώτες με τον εξοπλισμό τους και
τους συγκρίνουμε με τους δικούς μας! Η "γύμνια" τους είναι φανερή!
Φαίνεται ότι στο Ισραήλ δεν εξοπλίζονται με "προμήθειες" όπως αλλού...!
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η αποδοχή νέου αυτόματου τυφέκιου στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την βοήθεια μεταφοράς τεχνογνωσίας ακυρώνεται επ’ αόριστον.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι προτάσεις που εξετάστηκαν δεν ανταποκρίθηκαν στα αυστηρά στάνταρ της στρατιωτικής μας ηγεσίας και τώρα αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί το γνωστό τυφέκιο G3 A3-A4, μόνο που αυτό ότι και να λέμε τα έχει “ φάει τα ψωμιά του”.

Τεράστια ευκαιρία για ελληνικές πατέντες και εθνική κατασκευή όπλου  

Αφού λοιπόν όλες οι ξένες εταιρίες, με τις οποίες συνεργαστήκαμε και ζητήσαμε μεταφορά τεχνολογίας, αρνήθηκαν να μας χορηγήσουν τα δικαιώματα κατασκευής με πλήρη γραμμή παραγωγής στη χώρα, ας αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνουν και να σχεδιάσουμε, παράξουμε ένα καθαρά Ελληνικό όπλο όπως ακριβώς το θέλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Ο νυν ΥΕΘΑ κ. Δένδιας με πρόσφατη δήλωσή του ανέφερε ότι θα πρέπει να στηρίξουμε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Κάθε αποτυχία είναι αφετηρία για νέες ευκαιρίες, και αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.

Υπάρχουν στην χώρα κατασκευαστές και προτάσεις για εθνικό τυφέκιο;

Υπενθυμίζουμε ότι πριν ακριβώς Τρία χρόνια, Έλληνας οπλουργός σχεδίασε και κατασκεύασε  ένα πολύ καλό ( σύμφωνα με πληροφορίες) αυτόματο τυφέκιο Μάχης με 85 % υλικά που έχουμε ήδη στην χώρα μας, πλην του σκοπευτικού!

Ο Έλληνας οπλουργός είχε και έχει καταθέσει φάκελο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και αναμένει ακόμα την πρόσκληση για την παρουσίαση του τυφεκίου  στους Επιτελείς του ΓΕΣ!

Μάλιστα όπως ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας, τον Οκτώβριο 2020, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετέβησαν στη βιοτεχνία του 57χρονου Λαρισαίου και κατέσχεσαν τρία ημιαυτόματα πυροβόλα όπλα (τυφέκια), τα οποία είχε κατασκευάσει ο οπλουργός προκειμένου να μετέχει στον διαγωνισμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λαρισαίος οπλουργός, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως εξαιρετικός στον κλάδο του, στις 26 Οκτωβρίου 2020 δέχθηκε έρευνα στη βιοτεχνία του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με αφορμή αίτηση που κατέθεσε για χορήγηση άδειας για την κατασκευή, συναρμολόγηση και επεξεργασία πυροβόλων όπλων στο εργαστήριό του στη Λάρισα και ειδικότερα για την κατασκευή τριών ειδών, ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων (τυφέκια) προκειμένου να μετέχει στον διαγωνισμό.

Όπως σημειώνει ο νομικός του σύμβουλος από την πλευρά του Λαρισαίου οπλουργού «προ ενός έτους περίπου έγινε επίσημη πρόταση στον Ελληνικό Στρατό για δειγματισμό των όπλων που είχαν κατασκευαστεί με βάση τους ισχύοντες νόμους, τις εγκυκλίους και τις σχετικές περί των όπλων διατάξεις. Τα τρία όπλα δείγματα απευθύνονταν στον Ελληνικό Στρατό και την Αστυνομία δεδομένης της ημι-επίσημης εξαγγελίας αντικατάστασης των ήδη πεπαλαιωμένων τυφεκίων τύπου G3A3 και A4.

Παράλληλα, υπεβλήθη εκδήλωση ενδιαφέροντος ως προς την ανάληψη και του εκσυγχρονισμού του ήδη υπάρχοντος τυφεκίου, τόσο όσον αφορά τη χρήση του στην Ελλάδα ως απόθεμα όσο και την πιθανότητα εξαγωγής μέρους του ήδη υπάρχοντος αποθέματος στο εξωτερικό.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν το εξής: Από τη στιγμή που υπεβλήθη το αίτημα συμμετοχής στο πρόγραμμα, εκδηλώθηκε λυσσαλέα πολεμική εκ μέρους των αρμοδίων και αναρμοδίων φορέων και ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μέσω τηλεδιάσκεψης μόνο των εξαρτημάτων που αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος τυφεκίου G3A3/A4 και όχι των νέων τυφεκίων με το συνολικό κόστος εκσυγχρονισμού μονάδος τυφεκίου τύπου G3A3/A4 ανά τεμάχιο» με «λίαν οικονομικά συμφέρουσα πρόταση» και μάλιστα ο εκσυγχρονισμός θα γινόταν «με κινητό συνεργείο, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης των τυφεκίων εκτός στρατιωτικών μονάδων».

Είναι άραγε ο μόνος;

Δημοσιογραφικές πηγές και πηγές τονίζουν ότι υπάρχουν προτάσεις από ελληνικά χέρια, ακόμη και από την ΕΒΟ, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν και άλλες χώρες που θα ήθελαν να μας βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα, όπως η Ινδία για παράδειγμα, αλλά και άλλες.

Θεωρείται πάντως η ακύρωση του προγράμματος του Εθνικού Τυφεκίου, ως μια χρυσή ευκαιρία για την χώρα μας, ενώ παρουσιάζουμε βίντεο από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, η οποία κατασκευάζει παρακαλώ πολύ τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή στα μυστικά εργαστήρια της.  

Η ελληνοποίηση των οπλικών συστημάτων είναι πλέον πιο απαραίτητη από ποτέ, και με γνώμονα αυτό οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε ολόκληρο τον εκσυγχρονισμό των οπλικών μας συστημάτων ξεκινώντας από το αυτόματο τυφέκιο.      

https://www.pentapostagma.gr