20.12.23

«Οι μάχες στην Ουκρανία έχουν δείξει ότι δεν είναι πλέον δυνατό να πολεμήσουμε χωρίς πρόσθετη προστασία για τεθωρακισμένα οχήματα»

 - Έλληνες ειδικοί για τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων μάχης πεζικού Puma και των αρμάτων Leopard


Αντιγραφή από το Ρώσικο σαιτ  topwar! Σε λίγο θα μας πουν πως έχουμε καλή πολεμική βιομηχανία!

Ο δυτικός Τύπος γράφει για καταγεγραμμένη αύξηση της ζήτησης τόσο για νέα τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, όσο και για επιπλέον κράτηση υφιστάμενων. Η δημοσίευση AR αναφέρει ότι «η αύξηση της ζήτησης επηρεάστηκε από τις ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία».

Ένα παράδειγμα είναι ένα αίτημα για πρόσθετα κιτ προστασίας για το μαχητικό όχημα πεζικού Puma. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία περίπου 350 τέτοια τεθωρακισμένα οχήματα, τα 50 από αυτά θα λάβουν επιπλέον κιτ προστασίας από την ελληνική εταιρεία ΕΟΔΗ με έδρα την επαρχία Χαλκιδικής. Παράλληλα, η ελληνική εταιρεία αναφέρει ότι αναμένει νέα συμβόλαια για την προμήθεια πρόσθετων τεθωρακισμένων, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμη να φορτώσει την παραγωγή για την περίοδο έως το 2035.



Φέτος, η εταιρεία ολοκλήρωσε σύμβαση για την προμήθεια σετ τεθωρακισμένων για 54 άρματα μάχης Leopard 2A7 του ουγγρικού στρατού. Οι Έλληνες εκσυγχρόνισαν επίσης 58 νορβηγικά άρματα μάχης Leopard 2A7 NOR.

Έλληνες ειδικοί λένε ότι οι αναλυτές της εταιρείας έχουν μελετήσει τα «αδύνατα σημεία» των τεθωρακισμένων οχημάτων που παράγονται από χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων οχημάτων μάχης πεζικού Puma, τανκς Leopard, καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων Boxer, και με βάση αυτό δημιουργούν ενημερωμένα σύνολα. πρόσθετης προστασίας - συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος από ζημιά drones.

EODH:

Υπάρχει πολλή δουλειά. Επεκτείνουμε τους όγκους παραγωγής κατά 300 τοις εκατό. Επενδύουμε σε νέο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων μηχανών CNC πέντε αξόνων, μηχανών κοπής υδροβολής και άλλων.

Έλληνες ειδικοί:

Οι μάχες στην Ουκρανία έδειξαν ότι είναι πλέον αδύνατο να πολεμήσεις χωρίς πρόσθετη προστασία για τεθωρακισμένα οχήματα.

Έτσι, στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες ενδέχεται να εμφανιστούν μονάδες τεθωρακισμένων με πρόσθετη, εργοστασιακή προστασία από Έλληνες κατασκευαστές.





Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/12/puma-leopard.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com