1.12.23

Δίκη για την Έμμα: Ομόφωνα ένοχος ο 27χρονος κατηγορούμενος

 

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 27χρονος κατηγορούμενος για τη φονική παράσυρση της 21χρονης Έμμας στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2022.

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επιβλήθηκε στον 27χρονο κατηγορούμενο από το δικαστήριο στον 27χρονο κατηγορούμενο για τη φονική παράσυρση της 21χρονης Έμμας τον Νοέμβριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη αφού το δικαστήριο τον έκρινα ομόφωνα ένοχο.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε τον 27χρονο ομόφωνα ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκε να δικαστεί, δηλαδή για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο, ενώ η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι επιστρέφει στη φυλακή, όπου βρίσκεται σχεδόν για έναν χρόνο μετά την προφυλάκισή του.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 27χρονου κατηγορούμενου.

Σχετικό Άρθρο

Υπενθυμίζεται ακόμα πως κατά τη σημερινή δικάσιμο απολογήθηκε ο 27χρονος, όπου, μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι χτύπησε και στη συνέχεια εγκατέλειψε την 21χρονη.

“Ήμουν σταματημένος στα φανάρια στα πανεπιστήμια. Ξεκίνησα με πράσινο. Στο ύψος της Καμάρας η κοπέλα βγήκε απότομα. Εγώ έτρεχα με 55 χλμ. Γύρισα το τιμόνι για να την αποφύγω αλλά γλίστρισε το αμάξι. Δεν την είδα” τόνισε αρχικά ο 27χρονος σύμφωνα με το thesstoday.gr

“Θα πηγαίναμε σπίτι στις Συκιές εκείνο το βράδυ. Θα το πήγαινα το πρωί για έλεγχο. Το αυτοκίνητο το είχα από 17 Νοεμβρίου, το δοκίμαζα για να το πάρω”.

Περιγράφοντας καρέ καρέ τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν αφού συνειδητοποίησε ότι παρέσυρε την άτυχη Εμμανουέλα σημείωσε: “Τη χτύπησα με το δεξί μέρος του αμαξιού. Μετά την εγκατέλειψα. Τρόμαξα. Τα έχασα. Έφυγα. Και να ήθελα να βάλω όπισθεν δε μπορούσα γιατί το πίσω μέρος του οχήματος είχε πέσει πάνω σε άλλα δυο. Είχα καταλάβει ότι το αμάξι ήταν πειραγμένο αλλά εγώ δεν είχα κάνει κάτι”.

https://www.news247.gr