13.11.23

Θεσσαλονίκη: «Πάγωμα» του FlyOver και αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών ζήτησαν κάτοικοι στην Τούμπα (βίντεο & φωτ.)

Αντί να ολοκληρώσουν ΠΡΩΤΑ  το μετρό, κατασκευάζουν το ...flyOver προκαλώντας αφόρητο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη πόλη της Θεσ/νίκης. Στα έργα στο μετρό  δεν παρατηρείται κατασκευαστική κίνηση!!! 

ΑΛΕΞ

 Πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα το «πάγωμα» της κατασκευής του flyover (σ.σ. της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης) και τη διάθεση κεφαλαίων για την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή στην Άνω Τούμπα, οι εκπρόσωποι 30 συλλογικοτήτων της πόλης και κάτοικοι της περιοχής.

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Fly στα κέρδη τους, over στις ζωές μας;» και «Διεκδικούμε σύγχρονες δημόσιες φθηνές συγκοινωνίες στο ύψος των αναγκών μας», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το νέο πάρκο επί της οδού Λαμπράκη και κατέληξαν στην Αλάνα της Τούμπας.

«Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει το έργο και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να ενισχυθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η  Μαρία Μποντίλα, εκ μέρους του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση από το infolibre:

poreia-flyover-toumpa-noemvrios-2023f.jpg
poreia-flyover-toumpa-noemvrios-2023e.jpg
poreia-flyover-toumpa-noemvrios-2023c.jpg
poreia-flyover-toumpa-noemvrios-2023.jpg


Πηγή: https://www.makthes.gr/