18.11.23

«Δεν θέλω αγορά F-35», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και ανακοίνωσε πτήση του εθνικού μαχητικού


Η Τουρκία κάτι ετοιμάζει με αγορά μαχητικών αεροσκαφών, εκτός ΗΠΑ. Μετά από τις διαρροές για 20 συν 20 Eurofighter που φέρεται να είναι έτοιμος να ζητήσει ο Ερντογάν από τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε αντίθετος στην αγορά του F-35!
Ο Γκιουλέρ απαξίωσε το F-35 ,δηλώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, ακόμη και στην Αμερική, τα περισσότερα από τα F-35 έχουν καθηλωθεί. Το Ισραήλ δεν μπορεί να πετάξει τα F-35 του και ζητά τον λόγο από τις ΗΠΑ. Πολλές χώρες στην Ευρώπη έχουν επίσης προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν .Ειλικρινά, τώρα έχουμε βγάλει το εθνικό μας μαχητικό από το υπόστεγο και θα το πετάξουμε σε 15-20 ημέρες. Πρέπει πραγματικά να αγοράσουμε F-35; Ή να κάνουμε λίγη υπομονή για το αεροπλάνο μας; Να χρησιμοποιήσουμε το F-35 αντί να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας εθνικό αεροσκάφος; Πρέπει να το σκεφτούμε προσεκτικά αυτό. Προσωπική μου άποψη. Σίγουρα δεν είμαι λάτρης της αγοράς του F-35».
Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα χρήματα που έχει πληρώσει η Τουρκία για το F-35, είπε ότι μπορεί να γίνει συμψηφισμός με F-16 Viper.

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com